Ρέπλικες ιστορικών αφισών στην προβολή του Ρογκά

Σε μια πρωτότυπη επικοινωνιακή κίνηση προχώρησε η διοργάνωση του Ρογκά, με την έκδοση δύο αφισών που θα συνοδεύουν τον παρθενικό αγώνα του προσεχούς Ιανουαρίου. Σπάζοντας την παράδοση του στερεότυπου στην αθλητική αφίσα, δημιούργησε και τύπωσε ρέπλικες προπαγανδιστικών αφισών του παρελθόντος, από τους δύο κραταιούς πολιτικούς αντιπάλους του παρελθόντος: τη Σοβιετική Ένωση, η κυριλλική γραφή της οποίας δάνεισε στο Ρογκά το λογότυπό του, και τις ΗΠΑ. Και οι δύο αφίσες χαρακτηρίζουν δύσκολες περιόδους της ιστορίας των δύο χωρών, από τις οποίες σήμερα πια απέμεινε μόνο η μία!

Η πρώτη αφίσα, σοβιετικής έμπνευσης, από την δεκαετία του 1920, αποτελεί πιστή αντιγραφή πρωτοποριακής δουλειάς της εποχής, η οποία απεικονίζει τον Βλαντιμίρ Λένιν και καλεί τους αθλητές σε έναν «μαζικό Ρογκά» σε ανάλογη αριστερή συνθηματολογική φρασεολογία. Η δεύτερη αφίσα, πιστή αντιγραφή αμερικάνικης της περιόδου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, απεικονίζει τον  «θείο Σαμ», μια χαρακτηριστική φιγούρα που χρησιμοποιήθηκε επί δεκαετίες, για να αφυπνίζει πατριωτικά τον μέσο Αμερικανό πολίτη για σοβαρά εθνικά ζητήματα. Στη ρέπλικα αυτή, ο θείος Σαμ προειδοποιεί τον αθλητή να μην συμμετάσχει στο νέο αγώνα, τονίζοντάς του πόσο επικίνδυνοι είναι οι κομμουνιστές με την προπαγάνδα τους, οι οποίοι καλούν τους αθλητές να συμμετάσχουν στο δημιούργημά τους.

Οι δύο αφίσες τυπώθηκαν σε μικρές ποσότητες και διατίθενται έναντι συμβολικής τιμής από το κατάστημα 55 Peaks στην κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου