Ρογκάς, άνοιγμα εγγραφών 2017 στις 22/12

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 8:00 το βράδυ (20:00) ανοίγουν οι εγγραφές του παρθενικού «Ρογκά»! Στον νέο αγώνα “winter-trail” που θα γίνει στις 29.01.2017 στις πλαγιές του Ολύμπου και διοργανώνεται από την Olympus Trails, θα γίνουν δεκτοί 200 αθλητές με απλουστευμένο κριτήριο συμμετοχής, έναν αγώνα trail βαθμολογικής αξίας 30+ την τελευταία διετία (2015-2016). Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας του ΟΜΤ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.omt100.com και θα ολοκληρωθεί μόλις συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός ή σε αντίθετη περίπτωση οι εγγραφές θα κλείσουν στις 15 Ιανουαρίου.

Το κόστος συμμετοχής θα ανέρχεται στα 28 ευρώ και θα είναι πληρωτέο μέσω κάρτας, ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής. Περισσότερες λεπτομέρειες έχουν ήδη δημοσιευτεί στην προκήρυξη και στους κανονισμούς του νέου αγώνα. Πίνακας με τους 135 ελληνικούς αγώνες-κριτήρια των ετών 2015 & 2016 θα βρίσκονται στη διάθεση των αθλητών από τις παραμονές της 22ας Δεκεμβρίου, προς ενημέρωσή τους.

Με την ευκαιρία των εγγραφών του Ρογκά, η διοργάνωση ενημερώνει ότι αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η κατασκευή της νέας, σύγχρονης ιστοσελίδας της, στην οποία θα φιλοξενούνται οι τρεις αγώνες (Mythical, Lost & Ρογκάς).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Επισημαίνεται για μια ακόμα φορά, ότι αν και ο αγώνας κινείται σε χαμηλά υψόμετρα, είναι εξαιρετικά πιθανό να επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω εποχής! Εξαρχής όμως, πρόθεση της διοργάνωσης ήταν να δημιουργηθεί ένας αγώνας που θα θέτει τους αγωνιζόμενους σε ελεγχόμενη δοκιμασία κάτω από χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες (στρωμένο χιόνι, πάγος, κρύο, ενδεχόμενη χιονόπτωση κλπ), χωρίς τον πρώτο λόγο να τον έχουν οι επιδόσεις αλλά το ξεπέρασμα μιας πρωτόγνωρης δοκιμασίας. Η ένταση των πιθανών αντίξοων συνθηκών είναι προφανές πως δεν μπορεί να είναι προβλέψιμη εκ των προτέρων. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι το γεγονός θα πραγματοποιηθεί την ημέρα που ορίστηκε (29/1), έστω κι αν μετατεθεί κάποια ώρα νωρίτερα η εκκίνησή του ή αργότερα η λήξη του. Και είναι αυτονόητο, πως σε περίπτωση βαριάς κακοκαιρίας, θα τεθεί άμεσα όρος υποχρεωτικού εξοπλισμού (ένδυσης και υπόδησης κυρίως) προκειμένου κάποιος να δικαιούται να συμμετέχει στο γεγονός. Η συμμετοχή σε ένα αθλητικό γεγονός με τόσο ιδιαίτερες πιθανές συνθήκες διεξαγωγής, συνεπάγεται πλήρη επίγνωση της κατάστασης και όχι απλό ενθουσιασμό για κάτι πρωτόγνωρο και συναρπαστικό. Η πιθανή έκθεση σε ακραίες χειμερινές συνθήκες γίνεται με απόλυτη ευθύνη ενός εκάστου των ανθρώπων που θα σταθούν στη γραμμή εκκίνησης! Η διοργάνωση προτείνει σε εκείνους που έχουν μηδενική εμπειρία από πραγματικό χειμώνα να απέχουν από μια τέτοια πρωτοβουλία, η οποία είναι άγνωστο με ποιους κινδύνους μπορεί να τους φέρει αντιμέτωπους!

Από την οργανωτική ομάδα

Λιτόχωρο, 15.12.2016