Ρογκάς 2017, τελευταίες οδηγίες προς τους αθλητές

Φίλοι μας οι μέρες για τον ιδιόρρυθμο αυτό χειμωνιάτικο αγώνα-δοκιμασία, έφτασαν! Όλοι έχετε κάποιες απορίες της τελευταίας στιγμής και είναι λογικό. Θα φροντίσουμε σ αυτή την τελευταία ενημέρωση πριν να βρεθούμε από κοντά, να λύσουμε όσες περισσότερες απορίες σας μπορούμε. Ευχόμαστε να είναι και οι πιο καίριες. Διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω και καλές ετοιμασίες:

1. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9:00 το πρωί της Κυριακής από τον Αηγιάννη. Ούτε νωρίτερα, ούτε αργότερα!

2. Ο Αηγιάννης βρίσκεται 4 χλμ έξω απ το Λιτόχωρο. Φτάσε στην πλατεία και ακολούθα τις πινακίδες προς τον ανήφορο ή ρώτα να σου πουν προς τα πού. Ο δρόμος μέχρι τον Αηγιάννη είναι άσφαλτος, μέχρι και το τελευταίο μέτρο. Έχε μαζί σου αλυσίδες.

3. Η διοργάνωση δεν θα βάλει οχήματα μεταφοράς των αθλητών προς τον Αηγιάννη.

4. Έχε μαζί σου κάποιο στοιχείο ταυτοποίησης (ταυτότητα, δίπλωμα, διαβατήριο) για να μπορέσουν οι εθελοντές της Γραμματείας να σου επιδώσουν τον αριθμό σου, αφού υπογράψεις πρώτα την Υπεύθυνη Δήλωση ανάληψης ευθύνης για τη συμμετοχή σου στον αγώνα!

5. Σακούλες αθλητών που δεν θα έρθουν στον αγώνα, δεν επιδίδονται σε τρίτους, παρά μόνο με προφορική εξουσιοδότηση (τηλεφωνικά) του ενδιαφερόμενου και οπωσδήποτε μετά το τέλος του αγώνα

6. Η Γραμματεία θα λειτουργήσει στον Αηγιάννη ως εξής: Σάββατο 10:00πμ-10:00μμ, Κυριακή 7:00πμ-8:30πμ

7. Φρόντισε να ξέρεις πολύ καλά ποιος είναι ο υποχρεωτικός εξοπλισμός! Θα ελεγχθεί σε ΟΛΟΥΣ τους αθλητές στο σταθμό της Ζηλνιάς (ΚΜ-8). Αν σου λείπει το παραμικρό από τα 15 αντικείμενα, απλά κόβεσαι και ο αγώνας σταματά για σένα εκεί!

8. Τα παπούτσια δεν αποτελούν μέρος του υποχρεωτικού εξοπλισμού, συνεπώς επιλέγεις ότι παπούτσια νομίζεις εσύ καλύτερα για την περίπτωση. Έχεις εμπειρία από χιόνια και χειμωνιάτικες συνθήκες και είναι βέβαιο ότι θα διαλέξεις σωστά. Η πρόταση της διοργάνωσης είναι αρβύλες, για λόγους ασφάλειας και δικής σου σωματικής σου ακεραιότητας! Μην πεις μετά ότι δεν σας προειδοποιήσαμε.

9. Ο καιρός την Κυριακή θα είναι περίπου συννεφιασμένος με αρκετές πιθανότητες για ασθενείς χιονοπτώσεις μέσα στη διαδρομή και θερμοκρασίες από +2 μέχρι -5. Γενικά κρύος, κάτι που ευνοεί την αποφυγή μουσκέματος στα παπούτσια, αλλά ευνοεί φαινόμενα υποθερμίας.

10. Από τα 25 χιλιόμετρα της διαδρομής τα 20 τουλάχιστον θα γίνουν πάνω σε χιόνι! Λίγο ή πολύ. Θα βρεις ανοιγμένο ίχνος πάνω στο παχύ χιόνι. Ανοίχτηκε στο μέτρο του δυνατού από τη διοργάνωση, για διευκόλυνση των αθλητών του αγώνα. Αν μπεις κάπου χωρίς πραγματικό ίχνος στο χιόνι (ελάχιστες πατημασιές) είσαι μάλλον λάθος! Γύρνα πίσω και ξαναδές τα σημάδια στην τελευταία διασταύρωση.

11. Η σήμανση είναι ασπροκόκκινες μπογιές πάνω σε δέντρα και σε απόσταση 30-50 μέτρα μεταξύ τους. Προσοχή στις διασταυρώσεις χωρίς εθελοντές: ακολούθησε την κατεύθυνση που έχει σήμανση (κορδέλες και 2-3 σήματα με το λογότυπο του αγώνα αμέσως μετά τις πινακίδες της διασταύρωσης).

12. Το χρονικό όριο του αγώνα είναι 9:00 ώρες και θα υπάρχει ένα ενδιάμεσο όριο αποκλεισμού (κόφτης), αυτό των 3:00 ωρών στη Ζηλνιά (ΚΜ-8), όπου θα ελεγχθεί και ο υποχρεωτικός εξοπλισμός των αθλητών. Όποιοι κοπούν στη Ζηλνιά, επιστρέφουν με τα πόδια στο Λιτόχωρο και από εκεί με αυτοκίνητο της διοργάνωσης –αν θέλουν- στον Αηγιάννη. Η διοργάνωση διαθέτει οχήματα εθελοντών της και δεν προσφέρει υπηρεσίες ταξί, για όσους θα ήθελαν άμεση εξυπηρέτηση. Στο Μοναστήρι (Κ-15) θα γίνεται σύσταση σε όσους φτάσουν εκεί μετά τις 5:30 ώρες, να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους και να γυρίσουν πίσω προς τη Ζηλνιά, καθώς η συνέχιση της πορείας προς τον τερματισμό είναι πολύ μεγαλύτερη και πιο επίπονη, για έναν ταλαιπωρημένο οργανισμό.

13. Έχε μαζί σου τροφή, πέρα από την ελάχιστη απαιτούμενη σύμφωνα με τον κανονισμό για υποχρεωτικό εξοπλισμό! Το κρύο χρειάζεται θερμίδες. Το ίδιο και η εξαντλητική προσπάθεια μέσα στα χιόνια. Πάρε οτιδήποτε σε στερεή μορφή (σοκολάτες, σταφίδες, σύκα, δαμάσκηνα κλπ)

14. Αν δεν διεκδικείς κάποια θέση διάκρισης, αγωνίσου παρέα με κάποιον συναθλητή σου για λόγους ασφάλειας

15. Η διαδρομή έχει επικίνδυνα σημεία μόνο στην περιοχή του «Αγίου Σπηλαίου» (Κ-14) λίγο πριν φτάσεις στο σταθμό του Μοναστηριού. Να είσαι προσεκτικός!!! Άσε τους εγωισμούς αν δεν ξέρεις πώς περνιέται ένα σημείο με παγωμένο χιόνι και περίμενε να το περάσεις παρέα με κάποιον που έρχεται λίγο πιο πίσω από σένα. Χάσε και λίγα λεπτά, αρκεί να γυρίσεις πίσω σώος και αβλαβής!

16. Αν διαπιστώσεις ότι κάποιος συναθλητής σου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, σταμάτα και βοήθα τον! Το ίδιο και για σένα: αν δεν αισθάνεσαι καλά, ζήτα από κάποιον που θα σε προσπεράσει, βοήθεια.

17. Αν δεν μπορείς αυτή τη φορά να τα καταφέρεις, θα υπάρξουν επόμενες. Το βουνό εκεί θα είναι. Γύρνα υγιής και ασφαλής στο τέλος, σε αυτούς που σε περιμένουν και σε αγαπάνε.

Διάβασε ξανά τους Κανονισμούς του αγώνα, όπως και τις Συχνές Απορίες. Αν συνεχίζεις ωστόσο να έχεις απορίες, επικοινώνησε μαζί μας μέσω email info@omt100.com

Καλή αντάμωση στον Αηγιάννη!

 

Λιτόχωρο, 26.01.2017

Λάζαρος Ρήγος
Διευθυντής Αγώνα