Lost Trail > Τεχνική Ενημέρωση 2018

LOST TRAIL > ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

 

Φίλοι μας γεια σας, καλώς ήλθατε στο Lost Trail, έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος που στόχο έχει να γνωρίσει στους καλεσμένους του τη λιγότερο περπατημένη πλευρά του Ολύμπου. Το Lost Trail είναι αφιερωμένο στους άγνωστους καθημερινούς ανθρώπους άλλων εποχών, που δάμασαν το βουνό για τις ανάγκες της επιβίωσής τους αλλά ξεχάστηκαν γιατί δεν είχαν να αφήσουν ένα σπουδαίο έργο πολιτισμού, παρά μόνο το μόχθο και τον ιδρώτα στα μονοπάτια του «βουνού των Θεών».

Σ αυτήν εδώ τη μονόφυλλη εκτύπωση σας δίνουμε συμπυκνωμένη πληροφορία που χρειάζεστε για τον αγώνα. Ελπίζουμε ότι διαβάσετε παρακάτω να είναι και ουσιαστικό. Καλή και προσεκτική ανάγνωση και για όποια διευκρίνιση, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε

 1. Δεν υπάρχει «υποχρεωτικός εξοπλισμός». Πάρτε ότι νομίζετε εσείς! Μην ξεχάσετε όμως τον φακό, γιατί ο αγώνας ξεκινά μες στο σκοτάδι και μέχρι να φέξει θα περάσει και μία ώρα περίπου. Επίσης, οι τελευταίοι θα τελειώσουν και πάλι νύχτα (μετά τις 14 ώρες επίδοση).
 2. Δεν υπάρχει drop-bag. Ο αγώνας εκτιμούμε πως είναι τόσο μεγάλος, που κάποιος δεν χρειάζεται να αλλάξει ρούχα-παπούτσια στα μισά ή να έχει ανάγκη κάποιο έξτρα σέρβις.
 3. Το χρονικό όριο του αγώνα είναι 15 ώρες. Μια μόνο «πόρτα» υπάρχει στον αγώνα, εκεί στα «Πριόνια» (Κ-32) στις 8:30 ώρες.
 4. Οχτώ (8) σταθμοί υποστήριξης υπάρχουν στον αγώνα και είναι κατανεμημένοι με την καλύτερη δυνατή επιλογή. Ο κεντρικότερος όλων είναι αυτός της Πετρόστρουγκας (Κ-39), όλοι όμως προσφέρουν ότι μπορεί να χρειάζεται κανείς σ έναν τέτοιο αγώνα. Μην ξεχνάτε τα χάπια ηλεκτρολυτών, προσφέρονται παντού, και στους 8 σταθμούς (δικαιούστε ένα σε κάθε σταθμό).
 5. Αν έχετε αθλητικό ρολόι με gps φορτώστε το ίχνος της διαδρομής, για να αποφύγετε άγχος και ταλαιπωρία. Αν δεν το κάνετε πάντως, δώστε βάση στη σηματοδότηση και όλα θα πάνε καλά…
 6. Σηματοδότηση, ο πιο σημαντικός παράγοντας! Τι έκανε η διοργάνωση γι’ αυτό? Λίγα αλλά καίρια. Γίναμε εξαντλητικοί στις διασταυρώσεις και στα υπόλοιπα μείναμε στα βασικά. Όσο πιο πολλή σήμανση, τόσο πιο εξαρτημένοι οι αθλητές από αυτήν και τόσο περισσότερες οι παρανοήσεις και τα λάθη. Όπου δείτε ασπροκόκκινες κορδέλες δώστε προσοχή, να είστε σε εγρήγορση. Τα υπόλοιπα είναι όλα ευνόητα…
 7. Η διαδρομή είναι εν ολίγοις ένας κύκλος 50χλμ στον οποίο μπαίνουμε απ την εκκίνηση με ένα μονοπάτι 3,5 χλμ και βγαίνουμε προς τον τερματισμό από το ίδιο ακριβώς! Άρα 3,5 + 50 + 3,5 = 57. Το σημείο-κλειδί στη διαδρομή είναι φυσικά το σημείο εισόδου και εξόδου στον «κύκλο» και ακούει στο όνομα «Χαντόλια». Μπαίνοντας εκεί στον κύκλο στο 3,5 πάτε αριστερά και όταν μετά από ατέλειωτες ώρες (50 χλμ θα κάνετε) ξαναβρεθείτε εκεί, θυμηθείτε να στρίψετε αριστερά και πάλι για να κατεβείτε στο Λιτόχωρο και να τερματίσετε! Εννοείται πως υπάρχει σήμανση αλλά καμμιά φορά το κουρασμένο μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια…
 8. Το τηλέφωνο της διοργάνωσης είναι γραμμένο πάνω στους αριθμούς που θα φοράτε στον αγώνα. Καλέστε για οτιδήποτε σας προβληματίζει στη διάρκεια του αγώνα. Σήμα υπάρχει σε πολλά σημεία της διαδρομής –εξαρτάται βέβαια και από την εταιρεία. Εκτός από αυτό υπάρχει και το 112, ο γνωστός κι αχρείαστος τριψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης.
 9. Προσέξτε τα μπατόν, όσοι χρησιμοποιείτε! Στα πρώτα 3,5 χιλιόμετρα έχει πολύ ανήφορο και όπως θα είστε κοντά ο ένας με τον άλλον, υπάρχει κίνδυνος για τραυματισμό συναθλητή από το μπατόν μας.
 10. Πώς να διαχειριστείτε τον αγώνα εσείς που τον κάνετε για πρώτη φορά? Πολύ χαλαρά στην αρχή λόγω ανήφορου μέχρι να φτάσετε Χαντόλια Κ-3,5), μετά μπείτε σε ρυθμό αγώνα μέχρι Ντελή (Κ-17), πάρτε το στο ρελαντί τον μεγάλο ανήφορο μέχρι το Λιβαδάκι (Κ-25), συνετά τον κατήφορο ως τα Πριόνια (Κ-32), ψυχραιμία μέχρι Γουμαροστάλι (Κ-35) είναι απότομος και μεγάλος ο ανήφορος. Σταδιακά βρείτε το ρυθμό σας μέχρι την Πετρόστρουγκα (Κ-39) και από εκεί και μετά αρχίζει ο αγώνας, αφού υποτίθεται πως ακολουθήσατε αυτές εδώ τις συμβουλές. Έχετε γερά πόδια στον κατήφορο για Κορομηλιά (Κ-44) και δεν σας απασχολούν οι λίγες ανηφόρες αλλά και πολλές ευθείες μέχρι Σταυρό (Κ-52) και μέχρι να το καταλάβετε, φτάσατε κιόλας στο Λάκκο!!!
 11. Τα επικίνδυνα σημεία είναι λίγα στη διαδρομή αλλά μην τα πάρετε αψήφιστα. Όπου αισθανθείτε ανασφάλεια, δείξτε προσοχή στο βήμα σας.
 12. Ο καιρός θα είναι καλός τη μέρα του αγώνα, όπως δείχνουν με βεβαιότητα οι προγνώσεις.
 13. Τελειώνοντας τον αγώνα σας μπορείτε να κάνετε ένα ντους στο ξενοδοχείο «Ενιπεύς», ακριβώς πάνω από το Λάκκο (μόλις 100 μέτρα από το χώρο του αγώνα). Επίσης, μπορείτε να γευματίσετε χρησιμοποιώντας το σχετικό κουπόνι στο παραδοσιακό εστιατόριο «Νερόμυλος», δίπλα από τη Γραμματεία του αγώνα.