Τεχνική Ενημέρωση Αθλητών 2020

OLYMPUS MYTHICAL TRAIL > ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ 2020

 

Διαβάστε παρακάτω χρηστικές πληροφορίες που αφορούν όσους θα αγωνιστούν στον φετινό αγώνα του 2020, ο οποίος έχει ιδιαιτερότητες λόγω της τρέχουσας πανδημίας του κορωνοϊού:

 1. Επίδοση αριθμών : Θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής στις 10:00 (δέκα) και θα διαρκέσει μέχρι την ώρα της εκκίνησης! Δεν θα επιδοθούν αριθμοί την Πέμπτη!
 2. Γραμματεία / Χώρος : Αμφότερα στο «Λάκκο» του Λιτοχώρου, μόλις 200 μέτρα από την κεντρική πλατεία
 3. Εκκινήσεις : Έχει ήδη αναρτηθεί και η λίστα με τη σειρά εκκίνησης των αθλητών, η οποία θα ξεκινήσει ακριβώς τα μεσάνυχτα και θα ολοκληρωθεί σε 45 λεπτά, με έναν αθλητή να ξεκινά κάθε 15 δευτερόλεπτα. Δώστε βαρύτητα στην αναγραφόμενη ώρα εκκίνησης (με κόκκινα γράμματα πάνω στο bib). Μην εμφανίζεστε στο χώρο εκκίνησης, περισσότερο από 10 λεπτά πριν την ώρα που σας αναλογεί.
 4. Τσιπ χρονομέτρησης : Φοριέται πάνω στο σακίδιο-γιλέκο σας, όχι στα κορδόνια των παπουτσιών! Είναι απόφαση της διοργάνωσης και όσοι το φορούν στα κορδόνια στην εκκίνηση, θα υποχρεωθούν να του αλλάξουν θέση προκειμένου να πάρουν εκκίνηση!
 5. Αριθμός Αγώνα (bib) : Κατά προτίμηση φοράτε τον μπροστά και όχι πίσω, ώστε να είναι ορατός από τους χρονομέτρες των Σημείων Ελέγχου. Πάνω του αναγράφεται εκτός από τον αριθμό αγώνα, η σειρά εκκίνησης, η ώρα εκκίνησης, το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης και υπάρχει και το προφίλ διαδρομής με τα χιλιομετρικά σημεία των σταθμών υποστήριξης.
 6. Υποχρεωτικός Εξοπλισμός : Δεν υφίσταται φέτος ο γνωστός, όμως όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους πλαστικό κύπελλο άλλο παρόμοιο δοχείο πολλαπλών χρήσεων, όπως και πλαστική σακούλα (παρέχεται) για να μπορούν να πάρουν σνακς από τους σταθμούς. Δεν ξεχνάμε το σακίδιο-γιλέκο, αφού εκεί θα τοποθετηθεί το τσιπ χρονομέτρησης!
 7. Προτεινόμενος εξοπλισμός : Εξαιτίας των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτήν την εποχή στον Όλυμπο, η διοργάνωση συνιστά σε όλους να έχουν μαζί τους αδιάβροχο μπουφάν και σακίδιο-γιλέκο, για να χωρέσουν πράγματα που διαφορετικά θα αφήσουν εκτός! Πέρα από αυτό, κινητό τηλέφωνο, φακό με μπαταρίες, υδροδοχεία για αυτονομία νερού, ελαστικό επίδεσμο και αλουμινοκουβέρτα, για τραυματισμούς και υποθερμία.
 8. Τροφοδοσία : Δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο ο αθλητής να προσεγγίζει τα τραπέζια των σταθμών με τα τρόφιμα. Αυτή η διαδικασία γίνεται μόνο από τους εθελοντές για ευνόητους λόγους
 9. Τηλέφωνο ανάγκης : είναι το 6986513613 και αναγράφεται πάνω στον αριθμό του κάθε αθλητή
 10. Αποτελέσματα Live : Στη διεύθυνση https://www.omt100.com/omt100-results-live-2020/ θα εμφανίζονται σε ζωντανό χρόνο τα αποτελέσματα του αγώνα, για 20 ενδιάμεσους σταθμούς, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να παρακολουθούν την εξέλιξη του αγώνα. Ενημερώστε τους δικούς σας ανθρώπους γι αυτό, καθώς στη Γραμματεία του αγώνα δεν θα είναι καμία παραπάνω πληροφορία γνωστή. Οι εγκαταλείψεις των αθλητών θα ενημερώνονται άμεσα, οπότε και αυτό το στοιχείο θα είναι γνωστό σε ζωντανό χρόνο.
 11. Τεχνική ενημέρωση : για λόγους υγειονομικών προφυλάξεων, θα γίνει Πέμπτη και σε ανοικτό χώρο (8:00μμ για τους αλλοδαπούς, 8:30μμ για τους Έλληνες) και θα συνίσταται κυρίως σε επίλυση αποριών των αθλητών, αφού τα περισσότερα στοιχεία του αγώνα είναι ήδη γνωστά
 12. Καιρός : Δυσοίωνα τα νέα προς το παρόν, με πιθανές ή και βέβαιες καταιγίδες από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, μέχρι και το κλείσιμο του αγώνα, το πρωί της Κυριακής! Οι ποσότητες υετού (νερού) που προβλέπεται να πέσουν ωστόσο, δεν είναι ανησυχητικές, ώστε ο αγώνας να συνεχιστεί απρόσκοπτα μέχρι το τέλος του. Προσοχή στον εξοπλισμό σας! Σε υψόμετρα 2500+ μέτρων, οι συνθήκες είναι πάντα ακραίες και δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνες χαμηλότερων υψομέτρων.
 13. Όρια αποκλεισμού : Αν δεν παραστεί ανάγκη προσωρινής διακοπής του αγώνα λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, τα ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού είναι 8:00 ώρες στο σταθμό Οροπέδιο (Κ-26) και 19:00 ώρες στο σταθμό Αηγιάννης (Κ-73). Οι ώρες αυτές αναφέρονται πάντα στον αγωνιστικό χρόνο του κάθε αθλητή, όπως αυτός τεκμαίρεται από την ώρα που αναγράφεται στον αριθμό του. Περιπτώσεις αθλητών που καθυστέρησαν να εκκινήσουν, δεν μπορούν να εξεταστούν κατ’ εξαίρεση!
 14. Νερά : Νερά πηγών ή τρεχούμενα και απολύτως ασφαλή, υπάρχουν στα εξής χιλιομετρικά σημεία της διαδρομής: 7 – 10 – 13 – 46 – 51 – 68 – 69 – 73 – 91 – 96 – 97 – 103. Επειδή μοιάζουν να είναι πολλά και συχνά, αυτό είναι πλασματικό, καθώς μεσολαβούν χαοτικές αποστάσεις μεταξύ του 13 και του 46 (33 χλμ). Γενικά, σε συνθήκες καλοκαιριού και μεγάλων υψομέτρων, όπως το συγκεκριμένο κενό των 33 χιλιομέτρων, οι ανάγκες για νερό είναι μεγάλες. Εδώ, να πούμε πως φυσικά και κάποιος μπορεί να πιει την δικαιούμενη ποσότητα νερών στους σταθμούς του αγώνα, αυτό είναι το αυτονόητο. Γενικά, ο Όλυμπος είναι άνυδρο βουνό στα ψηά τμήματά του και όχι μόνο σε αυτά αλλά και χαμηλότερα.
 15. Συνοδεία αθλητή : Απαγορεύεται η συνοδεία μέσα στον αγώνα, από πρόσωπα που δεν αγωνίζονται! Δεν προβλέπονται pacers στον Mythical. Αθλητές που κινούνται μαζί θα πρέπει και οι δύο να φέρουν αριθμό αγώνα, αλλιώς θα θεωρηθεί αθέμιτη εξωτερική υποστήριξη!
 16. Σήμανση διαδρομής : Βασικό χαρακτηριστικό της, οι ασπροκόκκινες μπογιές σε δέντρα και βράχους (δέντρα στα χαμηλότερα, βράχους στην αλπική ζώνη). Πέρα από τη βασική σήμανση, υπάρχουν και άλλα στοιχεία, όπως τα μικρά αντανακλαστικά στοιχεία, χρήσιμα σε συνθήκες σκοταδιού, τα οποία αντανακλούν το φως του φακού, η γνωστή ασπροκόκκινη ταινία που κρέμεται από κλαδιά δέντρων κυρίως, σε κρίσιμα τμήματα ή διασταυρώσεις αλλά και μικρά πλαστικά σήματα με το μονόγραμμα «Μ» που βρίσκονται καρφωμένα σε δέντρα.
 17. Υγειονομική προστασία : κρατείστε τις προβλεπόμενες αποστάσεις, για λόγους ασφάλειας για την πιθανή μετάδοση του κορωνοϊού, από ασυμπτωματικούς φορείς της, οι οποίοι προφανώς και δεν δείχνουν από μακριά κάτι τέτοιο!
 18. Σκουπίδια : προσέξτε το θέμα, είναι προσβολή για το άθλημα και τους ανθρώπους του, να πετάμε σκουπίδια στη διαδρομή. Κάθε χρόνο βρίσκουμε πεταμένες όλο και περισσότερες συσκευασίες από τζελ, κάτι που αποδεικνύει πως όσο πιο συναγωνιστικό γίνεται το γεγονός, τόσο χάνεται η ηθική του αθλήματος, κάτι που μας γεμίζει θλίψη αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να επιβάλουμε ποινές για αυτό το θέμα
 19. Απώλεια Σημείου Ελέγχου : συνεπάγεται μία ώρα ποινής για κάθε Σημείο Ελέγχου που κάποιος αθλητής χάνει, προσοχή λοιπόν. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για το Σημείο «Σκολιό», το οποίο βρίσκεται στην κορυφή, άρα ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να περάσει από την κορυφή ακριβώς. Έστω και λίγα μέτρα πιο κάτω, σημαίνουν απώλεια του σημείου, άρα και ποινή μίας ώρας!
 20. Τελική επίδοση : Αυτή καθορίζεται από το πρόγραμμα χρονομέτρησης που θα χρησιμοποιηθεί στον αγώνα. Δεν λαμβάνονται υπόψιν ούτε υπολογισμοί προσθαφαιρέσεων ούτε και δεδομένα ρολογιών από τους αθλητές! Ως εκ τούτου δεν γίνονται δεκτές και ενστάσεις επ’ αυτού από τους αθλητές!
 21. Μπατόν πεζοπορίας : Επιτρέπονται από το ξεκίνημα του αγώνα! Μπορείτε να τα πάρετε ή να τα αφήσετε όπου θέλετε, εφόσον έχετε ομάδα υποστήριξης ή στο drop-bag.
 22. Drop-Bag : Ο λεγόμενος «Σάκος Ανεφοδιασμού» (παρέχεται) θα σας περιμένει στον σταθμό του Αηγιάννη (Κ-73). Τον παραδίδετε πριν την εκκίνησή σας στο χώρο της Γραμματείας και μεταφέρεται στον Αηγιάννη με ευθύνη της διοργάνωσης και επιστρέφεται πίσω και πάλι με ευθύνη της.
 23. Διακομιδή αθλητών : Σε περιπτώσεις τραυματισμών, η μεταφορά στο Λιτόχωρο ή σε νοσοκομείο, γίνεται από τους προβλεπόμενους φορείς (Διοργάνωση, ΕΟΔ, ΕΚΑΒ, ΕΜΑΚ) αλλά πάντα με επιβάρυνση του οικονομικού κόστους από την πλευρά του παθόντος! Η διοργάνωσή μας δεν αποτελεί κρατική υπηρεσία και φυσικά δεν επιβαρύνεται με κόστη που δεν αποτελούν ευθύνη της!
 24. Εγκαταλείψεις-Αποκλεισμοί : Λόγω πανδημίας, ΔΕΝ μεταφέρονται με ευθύνη και επιβάρυνση της διοργάνωσης αθλητές που εγκαταλείπουν ή αποκλείονται από χρονικά όρια, για λόγους ασφάλειας. Θα κληθεί ΤΑΞΙ που με οικονομική επιβάρυνση του εγκαταλείψαντα ή αποκλεισμένου από χρόνο, θα τον μεταφέρει στο Λιτόχωρο.