Τεχνική Ενημέρωση Αθλητών

OLYMPUS MYTHICAL TRAIL > ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ 2022

Ενημέρωση: Ιούνιος 2022

 

Διαβάστε παρακάτω χρηστικές πληροφορίες που αφορούν όσους θα αγωνιστούν στον φετινό αγώνα, ο οποίος προς το παρόν φαίνεται να έχει και πάλι ιδιαιτερότητες λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού:

 1. Επίδοση αριθμών : Θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής στις 12:00 (δώδεκα) και θα διαρκέσει μέχρι τις 11:00 το βράδυ, μία ώρα πριν την εκκίνηση! Δεν θα επιδοθούν αριθμοί την Πέμπτη! Για την παραλαβή του αριθμού απαιτείται η φυσική παρουσία του αθλητή και επιπλέον: α) στοιχείο ταυτοποίησης όπως ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, β) το σακίδιο με το οποίο θα αγωνιστεί ο αθλητής, γ) το τζάκετ που θα αποτελεί το υποχρεωτικό μέρος του εξοπλισμού, με αδιαβροχοποίηση 10.000. 
 2. Γραμματεία / Χώρος Αγώνα : Αμφότερα στο «Λάκκο» του Λιτοχώρου, μόλις 200 μέτρα από την κεντρική πλατεία
 3. Εκκινήσεις : Α Η εκκίνηση θα είναι μία και μαζική, για όλους συνολικά τους αθλητές! Καταργούνται οι ατομικές εκκινήσεις, μέτρο που είχε υιοθετηθεί στην περίοδο 2020-2021 λόγω πανδημίας covid.
 4. Τσιπ χρονομέτρησης : Φοριέται πάνω στο σακίδιο-γιλέκο σας, όχι στα κορδόνια των παπουτσιών! Είναι απόφαση της διοργάνωσης και όσοι το φορούν στα κορδόνια στην εκκίνηση, θα υποχρεωθούν να του αλλάξουν θέση προκειμένου να πάρουν εκκίνηση!
 5. Αριθμός Αγώνα (bib) : Κατά προτίμηση φοράτε τον μπροστά και όχι πίσω, ώστε να είναι ορατός από τους χρονομέτρες των Σημείων Ελέγχου. Πάνω του αναγράφεται εκτός από τον αριθμό αγώνα, η σειρά εκκίνησης, η ώρα εκκίνησης, το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης και υπάρχει και το προφίλ διαδρομής με τα χιλιομετρικά σημεία των σταθμών υποστήριξης.
 6. Υποχρεωτικός Εξοπλισμός : Ισχύει ο κανονισμός του υποχρεωτικού εξοπλισμού, ο οποίος θα ελεγχθεί κανονικά στη διάρκεια του αγώνα σε έναν σταθμό, δεν καθίσταται όμως γνωστό εκ των προτέρων σε ποιον! Οι ποινές απουσίας υποχρεωτικού εξοπλισμού είναι χρονικές και επιβάλλονται εκ των υστέρων, αφού ελεγχθούν οι λίστες καταγραφής.  
 7. Τηλέφωνο ανάγκης : είναι το 6986513613 και αναγράφεται πάνω στον αριθμό του κάθε αθλητή
 8. Αποτελέσματα Live : Θα εμφανίζονται Live Results για όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 20 Σημεία Ελέγχου και Καταγραφής του αγώνα, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να παρακολουθούν την εξέλιξη του αγώνα. Ενημερώστε τους δικούς σας ανθρώπους γι' αυτό, καθώς στη Γραμματεία του αγώνα δεν θα είναι καμία παραπάνω πληροφορία γνωστή. Οι εγκαταλείψεις των αθλητών θα ενημερώνονται άμεσα, οπότε και αυτό το στοιχείο θα είναι γνωστό σε ζωντανό χρόνο.
 9. Τεχνική ενημέρωση : για λόγους υγειονομικών προφυλάξεων, θα γίνει Πέμπτη και σε ανοικτό χώρο (8:00μμ για τους αλλοδαπούς, 8:30μμ για τους Έλληνες) και θα συνίσταται κυρίως σε επίλυση αποριών των αθλητών, αφού τα περισσότερα στοιχεία του αγώνα είναι ήδη γνωστά
 10. Καιρός : Τακτική ενημέρωση τις τελευταίες ημέρες πριν τον αγώνα
 11. Όρια αποκλεισμού : Αν δεν παραστεί ανάγκη προσωρινής διακοπής του αγώνα λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, τα ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού είναι τα εξής : α) 8:00 ώρες στο σταθμό Οροπέδιο (Κ-25), β) 19:00 ώρες στο σταθμό Αηγιάννης (Κ-70) και γ) 25:00 ώρες στο σταθμό Πριόνια (Κ-86). Οι ώρες αυτές αναφέρονται πάντα στον αγωνιστικό χρόνο του κάθε αθλητή, όπως αυτός τεκμαίρεται από την ώρα που αναγράφεται στον αριθμό του. Περιπτώσεις αθλητών που καθυστέρησαν να εκκινήσουν, δεν μπορούν να εξεταστούν κατ’ εξαίρεση!
 12. Νερά : Νερά πηγών ή τρεχούμενα και απολύτως ασφαλή, υπάρχουν στα εξής χιλιομετρικά σημεία της διαδρομής: 7 – 10 – 13 – 45 – 50 – 67 – 68 – 70 – 80 - 81 - 82 - 83 - 85 – 86 - 98. Επειδή μοιάζουν να είναι πολλά και συχνά, αυτό είναι πλασματικό, καθώς μεσολαβούν χαοτικές αποστάσεις μεταξύ του 13 και του 45 (32 χλμ). Γενικά, σε συνθήκες καλοκαιριού και μεγάλων υψομέτρων, όπως το συγκεκριμένο κενό των 32 χιλιομέτρων, οι ανάγκες για νερό είναι μεγάλες. Εδώ, να πούμε πως φυσικά και κάποιος μπορεί να πιει την δικαιούμενη ποσότητα νερών στους σταθμούς του αγώνα, αυτό είναι το αυτονόητο. Γενικά, ο Όλυμπος είναι άνυδρο βουνό στα ψηλά τμήματά του και όχι μόνο σε αυτά αλλά και χαμηλότερα.
 13. Συνοδεία αθλητή : Απαγορεύεται η συνοδεία μέσα στον αγώνα (εκτός νοητού εύρους σταθμών), από πρόσωπα που δεν αγωνίζονται! Δεν προβλέπονται pacers στον Mythical. Αθλητές που κινούνται μαζί θα πρέπει και οι δύο να φέρουν αριθμό αγώνα, αλλιώς θα θεωρηθεί αθέμιτη εξωτερική υποστήριξη!
 14. Σήμανση διαδρομής : Βασικό χαρακτηριστικό της, οι ασπροκόκκινες μπογιές σε δέντρα και βράχους (δέντρα στα χαμηλότερα, βράχους στην αλπική ζώνη). Πέρα από τη βασική σήμανση, υπάρχουν και άλλα στοιχεία, όπως τα μικρά αντανακλαστικά στοιχεία, χρήσιμα σε συνθήκες σκοταδιού, τα οποία αντανακλούν το φως του φακού, η γνωστή ασπροκόκκινη ταινία που κρέμεται από κλαδιά δέντρων κυρίως, σε κρίσιμα τμήματα ή διασταυρώσεις αλλά και μικρά πλαστικά σήματα με το μονόγραμμα «Μ» που βρίσκονται καρφωμένα σε δέντρα.
 15. Σκουπίδια : προσέξτε το θέμα, είναι προσβολή για το άθλημα και τους ανθρώπους του, να πετάμε σκουπίδια στη διαδρομή. Κάθε χρόνο βρίσκουμε πεταμένες όλο και περισσότερες συσκευασίες από τζελ, κάτι που αποδεικνύει πως όσο πιο συναγωνιστικό γίνεται το γεγονός, τόσο χάνεται η ηθική του αθλήματος, κάτι που μας γεμίζει θλίψη αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να επιβάλουμε ποινές για αυτό το θέμα
 16. Απώλεια Σημείου Ελέγχου : συνεπάγεται την εκ των υστέρων ακύρωση του αθλητή, προσοχή λοιπόν!
 17. Τελική επίδοση : Αυτή καθορίζεται από το πρόγραμμα χρονομέτρησης που θα χρησιμοποιηθεί στον αγώνα. Δεν λαμβάνονται υπόψιν ούτε υπολογισμοί προσθαφαιρέσεων ούτε και δεδομένα ρολογιών από τους αθλητές! Ως εκ τούτου δεν γίνονται δεκτές και ενστάσεις επ’ αυτού από τους αθλητές!
 18. Μπατόν πεζοπορίας : Επιτρέπονται από το ξεκίνημα του αγώνα! Μπορείτε να τα πάρετε ή να τα αφήσετε όπου θέλετε, εφόσον έχετε ομάδα υποστήριξης ή στο drop-bag.
 19. Drop-Bag : Ο λεγόμενος «Σάκος Ανεφοδιασμού» (δεν παρέχεται) θα σας περιμένει στον σταθμό του Αηγιάννη (Κ-70). Τον παραδίδετε πριν την εκκίνησή σας στο χώρο της Γραμματείας και μεταφέρεται στον Αηγιάννη με ευθύνη της διοργάνωσης και επιστρέφεται πίσω και πάλι με ευθύνη της.
 20. Διακομιδή αθλητών : Σε περιπτώσεις τραυματισμών, η μεταφορά στο Λιτόχωρο ή σε νοσοκομείο, γίνεται από τους προβλεπόμενους φορείς (Διοργάνωση, ΕΟΔ, ΕΚΑΒ, ΕΜΑΚ) αλλά πάντα με επιβάρυνση του οικονομικού κόστους από την πλευρά του παθόντος! Η διοργάνωσή μας δεν αποτελεί κρατική υπηρεσία και φυσικά δεν επιβαρύνεται με κόστη που δεν αποτελούν ευθύνη της!
 21. Εγκαταλείψεις-Αποκλεισμοί : Η διοργάνωση αναλαμβάνει τη μεταφορά αθλητών που θα εγκαταλείψουν τον αγώνα ή θα αποκλειστούν χρονικά στα αντίστοιχα σημεία, πλην φυσικά του σταθμού "Οροπέδιο" στο οποίο δεν είναι εφικτή η πρόσβαση αυτοκινήτου. Οι αθλητές που αναμένουν τη μεταφορά τους στο Λιτόχωρο, οφείλουν να επιδεικνύουν υπομονή, καθώς δεν είναι εφικτή μια διαρκής ροή οχημάτων που θα τους μεταφέρουν. Εφόσον ένας αθλητής εγκαταλείπει και δεν αποκλείεται χρονικά κάπου (Αηγιάννης / Πριόνια) είτε θα πρέπει να βρει άλλο όχημα για επιστροφή είτε να περιμένει το κλείσιμο του σταθμού, για να μεταφερθεί στο Λιτόχωρο.