Ρογκάς στον Όλυμπο! Νέος χειμωνιάτικος αγώνας 25Κ

Με υπερηφάνεια και χαρά, η Olympus Trails, αναγγέλλει την δημιουργία ενός χειμωνιάτικου αγώνα ορεινού τρεξίματος στον Όλυμπο, του Ρογκά! Ενός αγώνα 25 χιλιομέτρων και 1880 μέτρων ανάβασης, σε μονοπάτια γνωστά από τους δύο μεγαλύτερους αγώνες της διοργάνωσης (Olympus Mythical Trail & Lost Trail) που θα φέρει τη σφραγίδα της Olympus Trails.

Ο πρώτος «Ρογκάς» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου του 2017, με εκκίνηση και τερματισμό το Άλσος του Άηγιάννη, κοντά στο Λιτόχωρο και θα περιτρέχει μονοπάτια γύρω από τη χαράδρα του Ενιπέα, στις ανατολικές χαμηλές πλαγιές του Ολύμπου. Ο νέος αγώνας, που έρχεται να αντικαταστήσει το “πείραμα” του περσινού WAR, απευθύνεται σε αθλητές με καλή φυσική κατάσταση, αρκετά καλή εμπειρία και διάθεση για μια χειμωνιάτικη περιπέτεια σε «ελεγχόμενο» περιβάλλον, αφού τόσο το υψόμετρο όσο και οι συνθήκες της εποχής επιτρέπουν την διάσχιση των μονοπατιών σ αυτά τα χαμηλά υψόμετρα, από ανθρώπους με έναν καλό χειμωνιάτικο εξοπλισμό.

Στον πρώτο αγώνα, θα γίνουν δεκτοί μέχρι 200 αγωνιζόμενοι, βάσει κριτηρίου και οι εγγραφές θα ανοίξουν στο τέλος Δεκεμβρίου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν τις επόμενες ημέρες, με την αναλυτική προκήρυξη του “ΡΟΓΚΑ”.

Από την Οργανωτική Ομάδα