Salewa-Ρογκάς 2020, τελευταίες οδηγίες προς τους αθλητές του αγώνα!

Αγαπητοί φίλοι,

Την ερχόμενη Κυριακή 26/1 αγωνίζεστε στον 4ο Ρογκά, στην ανανεωμένη φέτος διαδρομή του. Θέλουμε να διαβάσετε προσεκτικά τα παρακάτω, ώστε να γνωρίζετε σημαντικές λεπτομέρειες που σας αφορούν. Καλή αντάμωση!

1. Η διαδρομή είναι κυκλική (loop) με εκκίνηση και τερματισμό στον «Λάκκο» του Λιτοχώρου, μόλις 200 μέτρα από την πλατεία της κωμόπολής μας. Εκεί θα παραλάβετε αριθμούς (με την ταυτότητά σας ή κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο), ακριβώς δίπλα θα γευματίσετε πριν και μετά τον αγώνα (εστιατόριο «Νερόμυλος») και στο ίδιο επίσης μέρος θα γίνουν και οι απονομές το απόγευμα της Κυριακής, στο κλείσιμο του αγώνα.

2. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το πρωί της Κυριακής. Το χρονικό όριο του αγώνα θα παραμείνει στις 7:00 ώρες, δεδομένων των αισιόδοξων προβλέψεων του καιρού. Θα υπάρχει ένα ενδιάμεσο όριο αποκλεισμού, στο σταθμό «Γκόλνα» (Κ-15) στις 4:00 ώρες.

3. Λόγω μεγάλου πλήθους αθλητών στην εκκίνηση, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε οι γρηγορότεροι να βρίσκονται πρώτοι στη γραμμή της εκκίνησης. Ο χρωματισμός του αριθμού των 20-25 γρηγορότερων είναι κόκκινος ενώ των υπόλοιπων 250 μαύρος!

4. Όποιος εγκαταλείπει οικειοθελώς ή από ανώτερη βία (τραυματισμό) ή αποκλείεται λόγω χρόνου στη Γκόλνα, παραδίδει τον αριθμό του στους υπεύθυνους του σταθμού.

5. Ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος αν και συννεφιασμένος, με θερμοκρασίες πάνω από το μηδέν, σε κάθε περίπτωση και σε όλο το μήκος της διαδρομής! Όλες οι προγνώσεις σήμερα Τετάρτη 21/1, συντείνουν σε αυτό το συμπέρασμα.

6. Το πεδίο είναι καθαρό από χιόνια σε όλο το μήκος του, συνεπώς δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εξοπλισμού, ούτε για το χιόνι, ούτε όμως και για το κρύο.

7. Υπάρχουν τρεις σταθμοί τροφοδοσίας (ΧΛΜ : 9 – 15 – 20). Εκεί θα προσφέρονται φρούτα, σάντουιτς, αλμυρά και γλυκά σνακς, νερό και αναψυκτικά. Φροντίστε να έχετε μαζί σας κύπελο πολλαπλών χρήσεων, μια και η διοργάνωση θα διαθέσει λίγα κύπελα μιας χρήσης, άρα κοινόχρηστα!

8. Θα δρομολογηθεί λεωφορείο για τους αθλητές από Αθήνα, με πρωτοβουλία του περιοδικού “Irun”. Μπορείτε να βρείτε στην Σελίδα του τις σχετικές λεπτομέρειες.

9. Η σήμανση είναι λιτή και σαφής, δεν αφήνει αμφιβολίες ως προς τη σωστή κατεύθυνση κάθε φορά. Θα υπάρχει «προσωποποιημένη» (πινακίδες Ρογκά) αλλά και κοινή (ασπροκόκκινη ταινία έργου).

10. Το πλέον πολύπλοκο τμήμα της διαδρομής βρίσκεται στα τελευταία τρία χιλιόμετρα! Συνεχείς διακλαδώσεις του μονοπατιού, καθώς αυτό κινείται στην περιφέρεια του Λιτοχώρου (βλέπουμε κάθε τόσο δεξιά σε απόσταση τα σπίτια του χωριού ενώ ταυτόχρονα απομακρυνόμαστε προς στιγμήν από αυτά). Ιδιαίτερη προσοχή στο συγκεκριμένο τμήμα, παρά το γεγονός ότι θα υπάρχουν εθελοντές της διοργάνωσης, όπως και πυκνή σήμανση.

11. Σε κρίσιμο κατηφορικό τμήμα της διαδρομής μεταξύ Τσουκνίδας και Ντελή (Κ-18), το μονοπάτι κάνει συνεχή ζιγκ-ζαγκ, τα γνωστά «καγκέλια», όπου θα βρίσκεται άνθρωπος της διοργάνωσης για να ελέγχει τους αθλητές, για ενδεχόμενο συντόμευσης της διαδρομής, που μπορεί να αποφέρει κέρδος χρόνου (από 1 έως 3 λεπτά) και φυσικά θεωρείται παράνομη! Κάθε τέτοιο συμβάν θα τιμωρηθεί εκ των υστέρων με 30 λεπτά ποινής!

12. Η χρήση μπατόν επιτρέπεται, απαιτείται όμως πολλή προσοχή όμως στο αρχικό ανηφορικό τμήμα από τους χρήστες τους, για λόγους ασφάλειας των συναθλητών τους!

13. Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών από πρόσωπα που δεν συμμετέχουν ως αγωνιζόμενοι στον αγώνα! Η προβλεπόμενη ποινή είναι 30 λεπτά!

14. Προσέχετε τα σκουπίδια σας, ειδικά τις χρησιμοποιημένες συσκευασίες των τζελ! Μην πετάτε τίποτα στο μονοπάτι, κρατείστε τα για τον επόμενο σταθμό!

15. Το βράδυ του Σαββάτου, στις 8:00, θα γίνει τεχνική ενημέρωση των αθλητών, στον πρώτο όροφο του Ναυτικού Μουσείου, δίπλα από το πάρκο, στον κεντρικό δρόμο του Λιτοχώρου.

16. Μετά το τέλος του αγώνα, θα υπάρχει η δυνατότητα για ντους, στο ξενοδοχείο «Ενιπέας», 150 μέτρα από το χώρο της εκδήλωσης.

17. Το προαγωνιστικό γεύμα (pasta party), όπως και το μεταγωνιστικό (κρεατόσουπα ή φασολάδα) θα προσφερθούν στο εστιατόριο «Νερόμυλος», ακριβώς δίπλα από το χώρο της εκδήλωσης, το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα.

18. Η γραμματεία του αγώνα βρίσκεται ακριβώς στο χώρο της εκκίνησης/τερματισμού και λειτουργεί : Σάββατο 14:00 – 22:00, Κυριακή 07:00 – 09:45.

19. Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης στη διεύθυνση www.omt100.com υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν τον αγώνα, όπως: κανονισμοί, διαδρομή, χάρτες, πρόγραμμα, συμβουλές, gpx ίχνος.

20. Το τηλέφωνο της διοργάνωσης είναι το 6986 513 613 και θα λειτουργεί το διήμερο του αγώνα (Σάββατο-Κυριακή)