Ανανεωμένος Ρογκάς & Χιονιάς (νέος αγώνας) τον Ιανουάριο στον Όλυμπο!

Στον 7ο χρόνο ζωής μπαίνει τον ερχόμενο Ιανουάριο ο Ρογκάς, ο αγώνας στον Όλυμπο που τάραξε το χειμωνιάτικο τοπίο του ελληνικού trail τα τελευταία χρόνια. Έρχεται με ανανεωμένη και ακόμα πιο συναρπαστική διαδρομή, μια αυθεντική πρόκληση 30 χιλιομέτρων σε μια γνωστή αλλά και ταυτόχρονα άγνωστη γωνιά του βουνού των θεών. Αλλαγές που επιβλήθηκαν από το νέο νομικό καθεστώς του Εθνικού Πάρκου, οδήγησαν σε επαναχάραξη της διαδρομής του, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα ακόμα πιο συναρπαστικό ταξίδι στην καρδιά του χειμώνα, για έμπειρους ωστόσο αθλητές! Ο νέος Ρογκάς θα έχει ανάπτυγμα 31 χιλιόμετρα και ανάβαση 2400 μέτρα και φυσικά ανάλογες απαιτήσεις από εκείνους που θα τολμήσουν την πρόκληση.

Μαζί με τον Ρογκά, ξεκινά τη δική του παρθενική πορεία ο «Χιονιάς», το μικρό αδέλφι του! Το όνομά του (Χιονιάς) δείχνει τις χειμωνιάτικες προθέσεις του αλλά και τη διαφορά δυναμικής ενός απλού χιονιά από μια χιονοστιβάδα (=Ρογκάς). Ο Χιονιάς θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα με τον Ρογκά αλλά όντας  μικρότερος, απευθύνεται σε αθλητές με μικρότερη εμπειρία, που θέλουν όμως να ζήσουν ελεγχόμενα την πρόκληση ενός χειμωνιάτικου αγώνα στο βουνό, σε μια κλασσική και πανέμορφη διαδρομή στη χαράδρα του Ενιπέα. Ο Χιονιάς θα έχει ανάπτυγμα 17 χιλιόμετρα και ανάβαση 1300 μέτρα. Θα είναι και αυτός, όπως και ο Ρογκάς, ένας κύκλος με αρχή και τέλος τον Λάκκο του Λιτοχώρου, .

Ημερομηνία διεξαγωγής και των δύο αγώνων, ορίζεται η Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 ενώ οι εγγραφές θα ανοίξουν την Πρωτοχρονιά, αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου! Αναλυτικές πληροφορίες θα δημοσιευτούν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και θα ανακοινωθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Από τη διοργάνωση της Olympus Trails

 

Λιτόχωρο, 2/11/2022