Χιονιάς, μερικά χρήσιμα στοιχεία για τον αγώνα

Συνεχίζοντας μια παρουσίαση του νέου αγώνα μας, του Χιονιά, θα δώσουμε εδώ κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν όλους εκείνους που σκέφτονται να αγωνιστούν τον προσεχή Ιανουάριο στον νέο αγώνα.

Το μήκος της διαδρομής είναι 18 χιλιόμετρα και η συνολική ανάβαση αγγίζει τα 1200 μέτρα. Το ελάχιστο υψόμετρο είναι 275 μέτρα (Λάκκος, όπου η εκκίνηση και ο τερματισμός) και το μέγιστο είναι τα 1030 μέτρα (Γκόλνα στα 2/3 της διαδρομής). Το δε μέσο υψόμετρο συνολικά, βρίσκεται στα 675 μέτρα. Η κατανομή της υψομετρικής είναι επαρκώς μοιρασμένη στα δύο μισά της διαδρομής.

Στον αγώνα θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας & υδροδοσίας, με τον πρώτο στο 6ο χιλιόμετρο (τοποθεσία Ασπρόγειες) και τον δεύτερο στο 12ο χιλιόμετρο (τοποθεσία Γκόλνα). Η διαδρομή περνά από αρκετά σημεία με νερό τρεχούμενο, το οποίο φυσικά είναι πόσιμο!

Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού σε φυσιολογικές συνθήκες πεδίου, είναι 5:00 ώρες. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, το όριο των 5 ωρών θα επιμηκυνθεί, ανάλογα με την ένταση των φαινομένων ή και την γενικότερη κατάσταση του πεδίου. Σημειωτέον, δεν υπάρχει ενδιάμεσο όριο χρονικού αποκλεισμού.

Σχετικά με τον εξοπλισμό την ημέρα του αγώνα, η διοργάνωση δεν μπορεί να επιβάλει υποχρεωτικό εξοπλισμό, γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να τον ελέγξει! Αντ’ αυτού έχει ισχυρά συστηνόμενο, όπως: χειμερινό υπόστρωμα σε κάλτσες και θερμοεσώρουχα, γάντια, σκούφο, μπουφάν αντιανεμικό ή και αδιάβροχο (βροχή/χιόνι). Ισχυρά συστήνεται το γιλέκο-σακίδιο πλάτης, με ανταλλακτική μπλούζα, κάλτσες, γάντια, φακό κεφαλής, φαρμακείο, επίδεσμο, γυαλιά ηλίου, τροφή, νερό, αντιολοσθητικές αλυσίδες παπουτσιών (spikes).  

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9:00 το πρωί της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2023, μία ώρα μετά την εκκίνηση του Ρογκά. Οι εγγραφές ανοίγουν ακριβώς την Πρωτοχρονιά και θα γίνουν διαδικτυακά, μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Θα γίνουν δεκτοί μέχρι 200 αθλητές, χωρίς κανένα κριτήριο συμμετοχής. Το κόστος συμμετοχής θα είναι 25 ευρώ.