Goumarostali > Briefing

Goumarostali  >>  Briefing 2022

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ (2022) ΑΓΩΝΑ
 1.  Ο υποχρεωτικός εξοπλισμός ελέγχεται στην εκκίνηση! Γάντια πρόσφυσης, μπουφάν με κουκούλα, νερό 500ml
 2.  Εκκινήσεις κάθε 30 δευτερόλεπτα, με φθίνουσα σειρά δυναμικότητας ITRA (ανάρτηση πίνακα το Σάββατο)
 3.  Καιρός αίθριος, με ισχυρούς ανέμους! Θερμοκρασία εκκίνησης 17-20 βαθμοί και τερματισμού 7-10 βαθμοί.
 4.  Η χρήση μπατόν επιτρέπεται από την εκκίνηση, όμως στο συρματόσχοινο πρέπει να μαζευτούν!
 5.  Συστήνονται: γάντια ζεστασιάς, γυαλιά ηλίου, χρήματα & μπατόν (για όσους γνωρίζουν να τα χρησιμοποιούν)

 

 1. ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Θα επιδοθούν μόνο το πρωί της Κυριακής στην εκκίνηση, στα Πριόνια (8:00 – 8:45πμ)
 2. ΚΑΙΡΟΣ: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (Παρασκευή 30/9/2022 μεσημέρι), αίθριος ή νεφελώδης θα είναι ο καιρός την Κυριακή αλλά με ισχυρούς ανέμους το πρωί και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στη διάρκεια της μέρας! Προσοχή όμως, οι θερμοκρασίες στο Οροπέδιο όπου και ο τερματισμός, η θερμοκρασία είναι 7-8 βαθμούς χαμηλότερες από ότι στα Πριόνια! Η θερμοκρασία στην εκκίνηση (Πριόνια) θα είναι 17-20 βαθμοί και στον τερματισμό (Οροπέδιο) περίπου 8-10 βαθμούς, με τάση πτώσης όσο θα κυλά η μέρα!
 3. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ: Στον υποχρεωτικό περιλαμβάνονται : α) αντιανεμικό μπουφάν με ενσωματωμένη κουκούλα, β) δοχείο υγρών 500ml τουλάχιστον, γ) γάντια πρόσφυσης για το συρματόσκοινο της εξόδου (τα γάντια ζεστασιάς δεν θεωρούνται έγκυρα).
 4. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΟΣ: α) γάντια ζεστασιάς, β) μπατόν πεζοπορίας, γ) χρήματα, δ) γυαλιά ηλίου, ε) γιλέκο αγωνιστικό ή μπανάνα μέσης.  
 5. ΜΠΑΤΟΝ: Επιτρέπονται μόνο τα σπαστά / τηλεσκοπικά, τα σταθερού μήκους απαγορεύονται! Όποιος ξεκινά με μπατόν (καταγράφεται στην εκκίνηση) οφείλει να τερματίσει με αυτά (επίσης καταγράφεται στον τερματισμό). Στο βράχινο τμήμα της εξόδου στον τερματισμό, όσοι έχουν μπατόν είναι υποχρεωμένοι να τα μαζέψουν, να τα ασφαλίσουν πάνω τους και να έχουν και τα δυο τους χέρια ελεύθερα! Και αυτό ελέγχεται!!!
 6. ΥΔΡΟΔΟΣΙΑ: Στο μέσο σχεδόν της διαδρομής, μικρό σημείο υδροδοσίας για νερό και αναψυκτικό! Στον τερματισμό νερό και χυμός!
 7. ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Κάθε 30 δευτερόλεπτα, με τον πρώτο αθλητή να εκκινεί ακριβώς στις 9:00 από το πάρκινγκ των Πριονιών. Ο κατάλογος με την ακριβή ώρα εκκίνησης του κάθε αθλητή θα δημοσιευτεί την Παρασκευή και θα κοινοποιηθεί με ενημερωτικό email στους συμμετέχοντες.  
 8. ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΡΑΧΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Στο βράχινο τμήμα των 300 μέτρων πριν τον τερματισμό, εκείνος που θέλει να προσπεράσει οφείλει να προειδοποιήσει έγκαιρα τον συναθλητή του, ώστε ο τελευταίος να ασφαλιστεί σε κάποιο σημείο, επιτρέποντας έτσι την ασφαλή προσπέραση στον συναθλητή του. Προσοχή, μην εκβιάζετε τις προσπεράσεις στο τμήμα των συρματόσχοινων, είναι επικίνδυνο! Μη δημιουργείτε άγχος και στρες στον αθλητή που θέλετε να προσπεράσετε, όλα κρέμονται από τις σωστές, λεπτές κινήσεις σε εκείνο το σημείο!
 9. ΣΗΜΑΝΣΗ: Πέρα από τη μόνιμη μπλε μπογιά της διαδρομής, θα υπάρχουν και διάφορα πρόσθετα υλικά κατεύθυνσης και πληροφορίας τη μέρα του αγώνα. Η γνωστή ασπροκόκκινη κορδέλα θα βρίσκεται μόνο σε κρίσιμα σημεία κατεύθυνσης. Θα υπάρχουν επίσης φούρκες, μικρές μεταλλικές βέργες με πρόσθετα υλικά πάνω τους, ορατά από μεγάλη απόσταση, για να διευκολύνονται οι αθλητές και να προσδιορίζουν έγκαιρα την κατεύθυνσή τους για τα επόμενα 50-100, όταν αυτό απαιτείται (κυρίως στα αλπικά).
 10. ΚΑΤΑΒΑΣΗ: Ο κάθε αθλητής επιστρέφει στα Πριόνια με δική του ευθύνη και από τη διαδρομή που ο ίδιος θα επιλέξει, όποτε αποφασίσει να το κάνει.  Υπάρχουν τρεις διαδρομές επιστροφής: α) από τα Ζωνάρια στο Ε4 με πέρασμα από το καταφύγιο Αγαπητός καθοδόν για Πριόνια, με μήκος 10Κ, β) από το «Κοφτό» στο καταφύγιο Αγαπητός και κάτω, με μήκος 8Κ, γ) από Σκούρτα στην Πετρόστρουγκα και μέσω Γκαβού στα Πριόνια, με μήκος 12Κ. Η κατάβαση από τη διαδρομή του αγώνα επιτρέπεται μόνο εφόσον ο αθλητής που θα την επιχειρήσει είναι εξοικειωμένος με τα συρματόσχοινα και τη διαχείριση στα απόκρημνα βράχια της εξόδου και πάντα με την προϋπόθεση ότι έχει επίγνωση της κίνησής του, πάντα με την προϋπόθεση ότι πέρασε προς τα πάνω και ο τελευταίος αθλητής του αγώνα.    
 11. ΧΡΗΜΑΤΑ / ΚΑΡΤΑ: Τα δύο καταφύγια του Οροπεδίου (Κάκαλος / Αποστολίδης), όπως και τα δύο χαμηλότερα (Αγαπητός / Πετρόστρουγκα) λειτουργούν κανονικά και προσφέρουν κάθε είδους φαγητό ή σνακ ή αναψυκτικά κλπ, για όσους ενδιαφέρονται. Ένα χαρτονόμισμα ή μια χρεωστική κάρτα πάνω σας δεν είναι κόπος να μεταφερθεί, αφού μπορεί να προσφέρει μετά τις ανέσεις ενός εστιατορίου.
 12. ΠΑΡΚΙΝΓΚ: Τις Κυριακές η περιοχή των Πριονιών είναι πολυσύχναστη και δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος χώρο να παρκάρει το αυτοκίνητό του. Προσπαθήστε να βρείτε χώρο για το αυτοκίνητό σας κάπου μακρύτερα από τον κεντρικό (300-500 μέτρα πιο πριν), ο κεντρικός χώρος θα είναι από το Σάββατο ακόμα πλήρης και μόνο συμφόρηση μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια πρωτοβουλία!
 13. ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Μετά την εξαγωγή των τελικών αποτελεσμάτων και την επιστροφή των αθλητών στα Πριόνια, θα ακολουθήσει εκεί η απονομή των επάθλων στους νικητές του αγώνα (πρώτη νικήτρια & πρώτος νικητής), στις 3:30μμ! Στο χώρο του τερματισμού, στο Οροπέδιο, θα απονεμηθούν μόνο τα μετάλλια τερματισμού!
 14. ΓΕΥΜΑ: Θα προσφερθεί πακέτο τροφοδοσίας (σάντουιτς/γλυκό/αναψυκτικό/φρούτο) στα Πριόνια, με την επίδειξη του αριθμού αγώνα (bib).
 15. ΜΕΤΑΛΛΙΑ: Μετάλλιο δικαιούνται όλοι όσοι τερματίσουν, ακόμα και σε επίδοση μεγαλύτερη από τις 2:00 ώρες.
 16. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Θα δημοσιευτούν τις αμέσως επόμενες 2-3 ημέρες μετά τον αγώνα και θα πιστοποιηθούν από την ITRA και τη HARTA. Ως τερματίσαντες θα θεωρηθούν μόνο όσο πετύχουν επιδόσεις κάτω από 2:00 ώρες.