Goumarostali > Briefing

Goumarostali  >>  Briefing 2021

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ
 1.  Επίδειξη δικαιολογητικού covid για παραλαβή αριθμού (είτε πιστοποιητικό είτε αρνητικό rapid-test)
 2.  Ο υποχρεωτικός εξοπλισμός ελέγχεται στην εκκίνηση! Γάντια πρόσφυσης, μπουφάν με κουκούλα, νερό 500ml
 3.  Εκκινήσεις κάθε ένα λεπτό, με φθίνουσα σειρά δυναμικότητας ITRA (ανάρτηση πίνακα το Σάββατο)
 4.  Καιρός εξαιρετικός με ηλιοφάνεια! Θερμοκρασία εκκίνησης 12-15 βαθμοί και τερματισμού 3-5 βαθμοί.
 5.  Η χρήση μπατόν επιτρέπεται από την εκκίνηση, όμως στο συρματόσχοινο πρέπει να μαζευτούν!
 6.  Συστήνονται: γάντια ζεστασιάς, γυαλιά ηλίου, χρήματα & μπατόν (για όσους γνωρίζουν να τα χρησιμοποιούν)  
 1. ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το απόγευμα του Σαββάτου (6-10μμ) στο Λάκκο και το πρωί της Κυριακής στην εκκίνηση, στα Πριόνια (8-9πμ)
 2. COVID: Ότι ισχύει το τελευταίο διάστημα που διανύουμε, βάσει οδηγιών ΓΓΑ. Εναλλακτικά, ένα από τα εξής: α) πιστοποιητικό εμβολιασμού, β) πιστοποιητικό νόσησης, γ) rapid ή μοριακό τεστ 48ώρου. Οι αθλητές υποχρεούνται απλά να επιδείξουν το όποιο δικαιολογητικό σε ψηφιακή μορφή στο κινητό τους τηλέφωνο. Όσοι το φέρουν τυπωμένο, απλά το επιδεικνύουν κατά την παραλαβή του αριθμού αγώνα.
 3. ΚΑΙΡΟΣ: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (Τετάρτη 29/9 βράδυ), καλός θα είναι ο καιρός όλη την Κυριακή! Προσοχή όμως οι θερμοκρασίες στο Οροπέδιο όπου και ο τερματισμός, είναι συνήθως 10 βαθμούς χαμηλότερες από τα Πριόνια! Ο καιρός θα είναι αίθριος, χωρίς ανέμους και θερμοκρασία περίπου 4-7 βαθμούς στο Οροπέδιο, το μεσημέρι.
 4. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ: Στον υποχρεωτικό περιλαμβάνονται : α) αντιανεμικό μπουφάν με ενσωματωμένη κουκούλα, β) δοχείο υγρών 500ml τουλάχιστον, γ) γάντια πρόσφυσης για το συρματόσκοινο της εξόδου (τα γάντια ζεστασιάς δεν θεωρούνται έγκυρα).
 5. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΟΣ: α) γάντια ζεστασιάς, β) μπατόν πεζοπορίας, γ) χρήματα, δ) γυαλιά ηλίου, ε) γιλέκο αγωνιστικό ή μπανάνα μέσης.  
 6. ΜΠΑΤΟΝ: Επιτρέπονται μόνο τα σπαστά / τηλεσκοπικά, τα σταθερού μήκους απαγορεύονται! Όποιος ξεκινά με μπατόν (καταγράφεται στην εκκίνηση) οφείλει να τερματίσει με αυτά (επίσης καταγράφεται στον τερματισμό). Στο βράχινο τμήμα της εξόδου στον τερματισμό, όσοι έχουν μπατόν είναι υποχρεωμένοι να τα μαζέψουν, να τα ασφαλίσουν πάνω τους και να έχουν και τα δυο τους χέρια ελεύθερα! Και αυτό ελέγχεται!!!
 7. ΥΔΡΟΔΟΣΙΑ: Στο μέσο σχεδόν της διαδρομής, μικρό σημείο υδροδοσίας για νερό και αναψυκτικό! Στον τερματισμό νερό και χυμός!
 8. ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Κάθε ένα λεπτό, με τον πρώτο αθλητή να εκκινεί ακριβώς στις 9:00 από το πάρκινγκ των Πριονιών. Ο κατάλογος με την ακριβή ώρα εκκίνησης του κάθε αθλητή θα δημοσιευτεί την Παρασκευή και θα κοινοποιηθεί με ενημερωτικό email στους συμμετέχοντες.  
 9. ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΡΑΧΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Στο βράχινο τμήμα των 150 μέτρων πριν τον τερματισμό, εκείνος που θέλει να προσπεράσει οφείλει να προειδοποιήσει έγκαιρα τον συναθλητή του, ώστε εκείνος να ασφαλιστεί σε κάποιο σημείο, επιτρέποντας έτσι την ασφαλή προσπέραση στον συναθλητή του. Προσοχή, μην εκβιάζετε τις προσπεράσεις στο τμήμα των συρματόσχοινων, είναι επικίνδυνο! Μη δημιουργείτε άγχος και στρες στον αθλητή που θέλετε να προσπεράσετε, όλα κρέμονται από τις σωστές, λεπτές κινήσεις σε εκείνο το σημείο!
 10. ΣΗΜΑΝΣΗ: Πέρα από τη μόνιμη μπλε μπογιά της διαδρομής, θα υπάρχουν και διάφορα πρόσθετα υλικά κατεύθυνσης και πληροφορίας τη μέρα του αγώνα. Η γνωστή ασπροκόκκινη κορδέλα θα βρίσκεται μόνο σε κρίσιμα σημεία κατεύθυνσης. Θα υπάρχουν επίσης φούρκες, μικρές μεταλλικές βέργες με πρόσθετα υλικά πάνω τους, ορατά από μεγάλη απόσταση, για να διευκολύνονται οι αθλητές και να προσδιορίζουν έγκαιρα την κατεύθυνσή τους για τα επόμενα 50-100, όταν αυτό απαιτείται (κυρίως στα αλπικά).
 11. ΚΑΤΑΒΑΣΗ: Ο κάθε αθλητής επιστρέφει στα Πριόνια με δική του ευθύνη και από τη διαδρομή που ο ίδιος θα επιλέξει, όποτε αποφασίσει να το κάνει.  Υπάρχουν τρεις διαδρομές επιστροφής: α) από τα Ζωνάρια στο Ε4 με πέρασμα από το καταφύγιο Αγαπητός καθοδόν για Πριόνια, με μήκος 10Κ, β) από το «Κοφτό» στο καταφύγιο Αγαπητός και κάτω, με μήκος 8Κ, γ) από Σκούρτα στην Πετρόστρουγκα και μέσω Γκαβού στα Πριόνια, με μήκος 12Κ. Η κατάβαση από τη διαδρομή του αγώνα επιτρέπεται μόνο εφόσον ο αθλητής που θα την επιχειρήσει είναι εξοικειωμένος με τα συρματόσχοινα και τη διαχείριση στα απόκρημνα βράχια της εξόδου και πάντα με την προϋπόθεση ότι έχει επίγνωση της κίνησής του, τη στιγμή που συναθλητές του τυχαίνει ακόμα να ανηφορίζουν.    
 12. ΧΡΗΜΑΤΑ / ΚΑΡΤΑ: Τα δύο καταφύγια του Οροπεδίου (Κάκαλος / Αποστολίδης) λειτουργούν κανονικά και φυσικά προσφέρουν κάθε είδους φαγητό ή σνακ ή αναψυκτικά κλπ, για όσους ενδιαφέρονται. Ένα χαρτονόμισμα ή μια χρεωστική κάρτα πάνω σας δεν είναι κόπος να μεταφερθεί, αφού μπορεί να προσφέρει μετά τις ανέσεις ενός εστιατορίου.
 13. ΠΑΡΚΙΝΓΚ: Τις Κυριακές η περιοχή των Πριονιών είναι πολυσύχναστη και δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος χώρο να παρκάρει το αυτοκίνητό του. Προσπαθήστε να βρείτε χώρο για το αυτοκίνητό σας κάπου μακρύτερα από τον κεντρικό (300-400-500 μέτρα πιο πριν), ο κεντρικός χώρος θα είναι από το Σάββατο ακόμα πλήρης και μόνο συμφόρηση μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια πρωτοβουλία!
 14. ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Μετά την εξαγωγή των τελικών αποτελεσμάτων και την επιστροφή των αθλητών στα Πριόνια, θα ακολουθήσει εκεί η απονομή των επάθλων στους νικητές του αγώνα (πρώτη νικήτρια & πρώτος νικητής), στις 3:00μμ! Στο χώρο του τερματισμού, στο Οροπέδιο, θα απονεμηθούν μόνο τα μετάλλια τερματισμού!
 15. ΜΕΤΑΛΛΙΑ: Μετάλλιο δικαιούνται μόνο όσοι πετύχουν επίδοση μέχρι 2:00:00 ώρες.
 16. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Θα δημοσιευτούν μέχρι τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου.