Το Lost Trail επιστρέφει στο Λάκκο !!!

Από την εκκίνηση του παρθενικού Lost Trail, το 2015

Μετά από μια σειρά εξελίξεων, γεγονότων και συγκυριών, η οργανωτική ομάδα του Lost Trail αποφάσισε την «επιστροφή» του αγώνα στο κέντρο του Λιτοχώρου, στην ειδυλλιακή περιοχή του Λάκκου, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία της πόλης! Η απόφαση μπορεί να προκαταλαμβάνει τους αθλητές αλλά και την ίδια τη διοργάνωση καθώς οι μέρες για τον αγώνα είναι πολύ κοντά, όμως αποτελούσε αδήριτη ανάγκη αυτή η κίνηση και ήταν αναγκαίο να γίνει ώστε να επιτευχθεί με καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις 16 Σεπτεμβρίου!

Επί της ουσίας, οι αλλαγές στη διαδρομή είναι ελάχιστες, της τάξης του 10% περίπου και η διαδρομή που θα ισχύσει φέτος είναι εκείνη της παρθενικής εμφάνισης του Lost, το 2015, με μήκος 56,5 χιλιόμετρα, μεγαλύτερη κατά 1,7 της υφιστάμενης. Όσο για την υψομετρική, η συνολική ανάβαση φτάνει τα 3980 μέτρα (αντί των 3640 της υφιστάμενης). Η διαδρομή του Lost αποτελείται από έναν βασικό «κύκλο» 50 χιλιομέτρων, στον οποίο οι αθλητές εισέρχονται από μία συγκεκριμένη «γραμμή». Τα έτη 2016 και 2017 αυτό γινόταν από τον Αηγιάννη και τώρα (2018) επανέρχεται η «γραμμή» της πρώτης χρονιάς, αυτής του 2015, η οποία είναι η εξής: Λάκκος – Ζηλνιά – Χαντόλια, και η οποία είναι γνωστή από τη διαδρομή του Ρογκά.

Επιπλέον αλλαγή που επέρχεται με τη συγκεκριμένη είναι το χρονικό όριο, το οποίο επιμηκύνεται κατά μία ώρα (από 14 ώρες σε 15 ώρες). Επίσης, μειώνονται από δύο σε ένα τα ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού, με τα Πριόνια (Κ-32) στις 8:30 ώρες, να είναι η μοναδική «πόρτα» στον αγώνα.

Πέρα από τις βασικές αυτές αλλαγές, μια σειρά μικρών τροποποιήσεων που επέρχονται, πρόκειται να βελτιώσουν συνολικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες της διοργάνωσης προς τους αθλητές του αγώνα (προαγωνιστικό και μεταγωνιστικό γεύμα, μεταγωνιστικό ντους, όπως και η αποφυγή μετακινήσεων από και προς την εκκίνηση-τερματισμό), κρατώντας τους αθλητές και τους συνοδούς τους στο ζωτικότερο και κοινωνικότερο σημείο του Λιτοχώρου, ακριβώς δίπλα από το κεντρικότερο σημείο του!

Παραμένει σταθερή η ημέρα αλλά και η ώρα εκκίνησης, που έχει προσδιοριστεί για τις 6:00 το πρωί της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου. Σταθερή επίσης, παραμένει και η γραμματεία στο χώρο του Λάκκου και το ωράριο λειτουργίας της το Σάββατο 15/9 αλλά και το πρωί της Κυριακής.  

Η αλλαγή εκκίνησης-τερματισμού στο Lost Trail έχει μόνιμο χαρακτήρα και στο εξής αυτή θα είναι και η διαδρομή του αγώνα. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την εκ νέου επικύρωση της διαδρομής από την ITRA. Επίσης, θα ξεκινήσει άμεσα η επικαιροποίηση των πληροφοριών και των πινάκων στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, ώστε αυτή να συμβαδίζει με τα νέα δεδομένα.

Από την Οργανωτική Ομάδα

Λιτόχωρο, 28.08.2018