Γουμαροστάλι 2021, στις 15 Σεπτεμβρίου ανοίγουν οι φετινές εγγραφές!

Η οργανωτική ομάδα της Olympus Trails, ενημερώνει το κοινό του ελληνικού ορεινού τρεξίματος, ότι οι εγγραφές για τη 2η διοργάνωση του “Goumarostali Vertical Mile” με την υποστήριξη της Dynafit, θα ανοίξουν την προσεχή Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στις 10:00 το βράδυ, από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στη διεύθυνση www.omt100.com

Θα γίνουν δεκτοί μέχρι 100 αθλητές χωρίς κριτήριο συμμετοχής, με την αίρεση όμως της παρέμβασης της διοργάνωσης, δεδομένης της τεχνικής δυσκολίας της διαδρομής. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους διεξαγωγής του αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στον Όλυμπο, θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες και πριν την έναρξη των εγγραφών.

Το Γουμαροστάλι είναι ο μοναδικός vertical mile αγώνας στην Ελλάδα και από τους ελάχιστους διεθνώς με ανάβαση που να ξεπερνά το χιλιόμετρο! Η διαδρομή του αγώνα έχει ανάπτυγμα 4,7 χιλιόμετρα και η θετική υψομετρική διαφορά του υπολείπεται ελάχιστα των 1600 μέτρων! Η εκκίνηση θα δοθεί στην τοποθεσία Πριόνια του Ολύμπου (1060μ) και ο τερματισμός βρίσκεται στην έξοδο της ράχης του Γουμαρόσταλου στο Οροπέδιο των Μουσών, σε υψόμετρο 2620μ. Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού είναι 2:00 ώρες. Το ρεκόρ διαδρομής κατέχει ο Αλέξανδρος Φωτιάδης με 1:04:55.

Από την Οργανωτική Ομάδα,  Λιτόχωρο, 09.09.2021