LOST TRAIL : Ενημέρωση αθλητών 15.08.2015 (πληρωμές, εκλογές κλπ)

Αγαπητοί φίλοι-αθλητές του Lost Trail γεια σας και χρόνια πολλά! Καθώς οι μέρες κυλούν και πλησιάζουμε στην 19η Σεπτεμβρίου, ημέρα της διεξαγωγής του πρώτου Lost Trail, είναι σκόπιμο να σας ενημερώσουμε για κάποια θέματα που αφορούν τον αγώνα αλλά κι εσάς τους ίδιους σε σχέση με το γεγονός. 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Μετά από ένα σχετικό διάλειμμα ξεκούρασης από τον Mythical ξεκινήσαμε και πάλι τη δουλειά, στα μονοπάτια του Lost αυτή τη φορά. Όσο χαμηλότερο υψόμετρο, τόσο περισσότερη βλάστηση, άρα τόσο περισσότερη δουλειά! Έτσι, αν υπολογιστεί ότι ένα μεγάλο τμήμα των μονοπατιών που χρησιμοποιεί αποκλειστικά το Lost Trail (περίπου 30 χιλιόμετρα από τα 57 κινούνται σε υψόμετρα μέχρι 1200 μέτρα), ο όγκος της δουλειάς που απαιτείται κάθε φορά είναι τεράστιος, αφού η παράπλευρη χαμηλή βλάστηση δεν σταματά να αναπτύσσεται από την άνοιξη μέχρι και αργά το καλοκαίρι. Προς το παρόν, ολοκληρώνεται η δουλειά στο προσήλιο μονοπάτι του Ενιπέα (ΚΜ-3 έως ΚΜ-8) και θα ακολουθήσουν άλλα τμήματα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στο Lost Trail. 

ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Η υπόθεση των “capital controls” στις ελληνικές τράπεζες αλλά και μια αλλαγή σε οργανωτικό επίπεδο (φορέας διοργάνωσης) μας οδήγησαν στην απόφαση να παρατείνουμε το χρόνο καταβολής του τιμήματος συμμετοχής από την πλευρά σας. Ήδη, βρισκόμαστε σε φάση διευθέτησης του δεύτερου ζητήματος και σύντομα, στις επόμενες 10 ημέρες, θα αποσταλεί σε όλους τους εγγεγραμμένους αθλητές ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα πρέπει να κατατεθεί το τίμημα συμμετοχής των 60 ευρώ, όπως και το χρονικό περιθώριο γι αυτή την ενέργεια. 

ΕΚΛΟΓΕΣ: Για μια ακόμα φορά (μετά τον φετινό Olympus Mythical Trail που σχεδόν ταυτίστηκε με το Δημοψήφισμα), πιο έγκαιρα ίσως τώρα, διαφαίνεται μια πιθανή ταύτιση της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα μας με πιθανές βουλευτικές εκλογές! Ήδη, εδώ και δύο ημέρες, η ημερομηνία «20/9» κυκλοφορεί όλο και πιο έντονα στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία, ως η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής έκτακτων εκλογών. Η τελική απόφαση θα παρθεί από την κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα, αυτό όμως ουδόλως επηρεάζει την διεξαγωγή του Lost Trail, το οποίο εξάλλου θα υλοποιηθεί μία ημέρα νωρίτερα (19/9) δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να επιστρέψουν την επομένη ή και την ίδια ημέρα ακόμα στους τόπους κατοικίας τους, ώστε να είναι σε θέση να ασκήσουν την εκλογική τους υποχρέωση. Το μόνο που ενδέχεται να τροποποιηθεί ενόψει μιας τέτοιας προοπτικής (εκλογές 20/9) είναι η τελετή απονομών των νικητών, η οποία θα επισπευσθεί, προκειμένου το διαδικαστικό κομμάτι του αγώνα, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της 19ης Σεπτεμβρίου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Οι συμμετοχές στον αγώνα έχουν συμπληρώσει έναν αριθμό κοντά στο επιθυμητό όριο, όπως αυτό έχει τεθεί από τη διοργάνωση. Ενδέχεται ωστόσο, να ανοίξουν και πάλι αρχές Σεπτεμβρίου για μία εβδομάδα, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε μερικούς ακόμα αθλητές να αγωνιστούν στις 19/9. Κάτι τέτοιο θα αξιολογηθεί τις επόμενες ημέρες και η όποια απόφαση της διοργάνωσης θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Αγαπητοί μας φίλοι, σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας να αγωνιστείτε σε έναν νέο αγώνα, πολλά υποσχόμενο σε ζητήματα αισθητικής τοπίου και συναισθημάτων. Η οργανωτική ομάδα του Lost Trail αποφάσισε μετά τον Olympus Mythical Trail να δώσει την ευκαιρία σε ένα μεγαλύτερο κύκλο ανθρώπων την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά, μονοπάτια και τοποθεσίες του Ολύμπου, λιγότερο γνωστά και λιγότερο περπατημένα. Ευχόμαστε σε όλους και όλες σας, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλή αγωνιστική προετοιμασία για τις 19 Σεπτεμβρίου, μια ακόμα σημαδιακή ημερομηνία αυτής της χρονιάς με τις τόσες δυσάρεστες –κατά τα πολιτικά τεκταινόμενα- εκπλήξεις. 

Στις 19 Σεπτεμβρίου θα είμαστε όλοι εκεί, στη γραμμή της εκκίνησης του παρθενικού “Lost Trail”, για να ζήσουμε το ξεκίνημα μιας νέας βουνίσιας εμπειρίας.

Από την Οργανωτική Ομάδα 

Λιτόχωρο, 15.08.2015