Lost Trail 2018, μεταγωνιστικό δελτίο τύπου

Ένα ακόμα Lost Trail, το 4ο συνεχόμενο από το 2015, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στον Όλυμπο, με τη συμμετοχή 64 αθλητών. Καλοκαιρινές συνθήκες βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τη δύσκολη προσπάθεια των αθλητών να φτάσουν στον τερματισμό μετά από 57 χιλιόμετρα, 4000 μέτρα ανάβασης και πολλές ώρες σε ένα πανέμορφο τοπίο, στις λιγότερο δημοφιλείς γωνιές του μυθικού βουνού.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον Λάκκο του Λιτοχώρου λίγο πριν ξημερώσει για 64 αθλητές, οι οποίοι και έτρεξαν ή περπάτησαν σε περιοχές πυκνοδασωμένες, στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου. Από το ξεκίνημα ακόμα τρεις αθλητές βρέθηκαν μπροστά στην κούρσα και διεκδίκησαν μεταξύ τους την τελική νίκη μέχρι το τέλος. Γρηγορότερος από τους τρεις ο Σταύρος Μπαλιώτης που κέρδισε τον αγώνα με επίδοση 8:12:28, η οποία αποτελεί και νέο ρεκόρ της διαδρομής. Πολύ κοντά του όμως τερμάτισε ο ενθουσιώδης Βρετανός Owen Davies (8:15:50) ενώ στην 3η θέση βρέθηκε ο Χάρης Λεζπουρίδης (8:32:46). Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχτηκε η Ασημίνα Ιγγλέζου (12:41:38), 2η ήταν η Ειρήνη Μπετείνη (13:46:16) και 3η η Αναστασία Θεοχαρίδου (14:15:25). Συνολικά τερμάτισαν τον αγώνα 56 αθλητές, από τους οποίους οι 54 εμπρόθεσμα. Σύντομα και μετά την εκ νέου πιστοποίηση της διαδρομής του αγώνα από την ITRA, θα αποσταλούν και τα αποτελέσματα για την επίσημη καταχώρησή τους. Τα επίσημα και τελικά αποτελέσματα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Η διαδρομή του Lost Trail επανήλθε από φέτος στην αρχική (2015) της μορφή, με την επιστροφή του γεγονότος από τον Αηγιάννη στο Λάκκο του Λιτοχώρου. Κατά γενική ομολογία μια δύσκολη διαδρομή αλλά πλούσια σε εικόνες και δάσος, αφού το 98% της απαρτίζεται από μονοπάτια, γεγονός σχετικά σπάνιο για αγώνα βουνού στην Ελλάδα! Το Lost Trail είναι ένα αθλητικό γεγονός που τιμά τις ανώνυμες γενιές των ντόπιων αγωγιατών, ξυλοκόπων και κτηνοτρόφων, που έζησαν και πρόκοψαν στο παρελθόν από τον Όλυμπο και τα μονοπάτια του, αφήνοντας τα στις επόμενες γενιές ως μοναδικό σημάδι ιστορίας και παρουσίας τους στο «βουνό των θεών»!

Η διοργάνωση ευχαριστεί τόσο τους αθλητές που τίμησαν τον αγώνα με τη συμμετοχή τους όσο και τους πιστούς εθελοντές, που για μια ακόμα φορά ήταν παρόντες στους σταθμούς υποστήριξης και στο γεγονός γενικότερα, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους στο έργο που επιτέλεσαν!

Το 5ο Lost Trail θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, με επίκεντρο και πάλι τον Λάκκο του Λιτοχώρου και στη διαδρομή που χρησιμοποιήθηκε φέτος!

Από την οργανωτική ομάδα

 

Λιτόχωρο, 20.09.2018