Τροφοδοσία

OLYMPUS MYTHICAL TRAIL / ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Ενημέρωση : Ιούνιος 2023

Παρακάτω παρουσιάζεται ο Πίνακας Τροφοδοσίας του αγώνα. Υπάρχουν δεκατρείς (13) σταθμοί τροφοδοσίας, διαβαθμισμένης κλίμακας (Α, B, C) κατά μήκος της διαδρομής. Σε στήλες κατηγοριοποιούνται διάφορα είδη υγρής και στερεάς τροφής. Κάτω από τον πίνακα υπάρχει υπόμνημα με επεξηγήσεις για το περιεχόμενό του. Πέρα από τα αναφερόμενα είδη και ποσότητες του πίνακα, ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη να κάνει το δικό του προγραμματισμό. Επίσης, σε σταθμούς του αγώνα οι οποίοι φιλοξενούνται σε οργανωμένα καταφύγια του βουνού (Πετρόστρουγκα, Οροπέδιο), ο αθλητής έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ότι θέλει και χωρίς περιορισμό, για αυτόν τον λόγο είναι καλό να έχει κανείς μαζί του και χρήματα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σύμφωνα με τον κανονισμό, ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στην κατοχή του πλαστικό κύπελο ή δοχείο δίκην κύπελου πολλαπλών χρήσεων, καθώς η διοργάνωση δεν θα προσφέρει πλαστικά κυπελάκια μιας χρήσης πουθενά (μόνο κοινόχρηστα), για νερό ή αναψυκτικά! 

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Νερό : Όπου δεν αναγράφεται ποσότητα, υποδηλώνεται η παρουσία τρεχούμενου, πόσιμου νερού. Όπου αναφέρεται αριθμός (0,5 ή 1,0 ή 1,5) αυτό αυτό αναφέρεται στην δικαιούμενη ποσότητα σε λίτρα. Κανένας αθλητής δεν παραλαμβάνει το δικαιούμενο εμφιαλωμένο νερό μαζί με το μπουκάλι, για ευνόητους περιβαλλοντικούς λόγους.

Saltsticks : Το προϊόν Saltstick αποτελεί μια πρακτική μορφή ηλεκτρολύτη σε μορφή κάψουλας, που καταναλώνεται άμεσα και χωρίς στομαχικές παρενέργειες από τους αθλητές. Θα προσφέρεται από μία κάψουλα ανά σταθμό, στον κάθε αθλητή που το επιθυμεί

Σνακς : Πλήθος από "πρόχειρες" τροφές για το δρόμο, με αλμυρή ή γλυκιά γεύση (σοκολάτες, μπισκότα, ξηροί καρποί, χαλβάς, πατατάκια κλπ)

Φρούτα : Όσα φρούτα αναφέρονται χωρίς άλλη ένδειξη, είναι νωπά: νεκταρίνια, βερίκοκα, καρπούζι, μπανάνες κλπ

Φαγητό : Οπουδήποτε σερβίρεται φαγητό, προσφέρεται μέσα σε πλαστικά μπολ μιας χρήσης