Αιώνες μετά, ο μύθος συνεχίζει να ανηφορίζει στα μονοπάτια!

Λιτόχωρο, 28.11.2011
Φίλοι αθλητές των βουνών
Λίγες μόνο μέρες μετά την αναγγελία του νέου αγώνα υπεραντοχής στα μονοπάτια του «βουνού των θεών», ήρθε η ώρα να μοιραστούμε μαζί το όνομα που διαλέξαμε να του δώσουμε και που έχει να κάνει με το βασικό συστατικό στοιχείο του Ολύμπου, τον μύθο!
Olympus Mythical Trail
 
Το μυθικό μονοπάτι του Ολύμπου λοιπόν, ξεκινά την παρθενική του πορεία στις 30 του ερχόμενου Ιουνίου, στις ψηλές κορυφές και στις βαθιές χαράδρες του. Σ αυτή την πορεία ο δρόμος θα είναι ανηφορικός, όπως έχουμε μάθει καλά όλοι μας, χρόνια τώρα. Η λύτρωση όμως, όπως πάντα υπάρχει και θα περιμένει κάπου στο τέλος, εκεί που νομοτελειακά ο καθένας νιώθει ότι σβήνουν πια οι δυνάμεις του. Σ αυτή την προσωπική υπέρβαση, ο μύθος θα κρύβεται κάπου εκεί κοντά και θα περιμένει. Στο επόμενο διάσελο, στις πυκνές λόχμες από φτέρες, στην κορυφή που δεσπόζει στον ορίζοντα, στο σύννεφο που τυλίγει το μονοπάτι, στον αέρα που λυσσομανάει στη ράχη, στη μέρα που χαράζει, στο σκοτάδι που σκεπάζει τις εικόνες τριγύρω, στη φευγαλέα λάμψη στο σκοτάδι που μπορεί και να μην υπήρξε… 
 
Σ ένα μεγαλόπρεπο βουνό, που η θέα του γέμιζε δέος τον αρχαίο άνθρωπο κι εκεί διάλεξε να δώσει πνοή στους φόβους του, σ αυτό το βουνό αύριο κάποιοι  θα πετάξουν πάνω απ την προϊστορία του ανθρώπινου ψυχισμού, πάνω απ τον αιώνιο μύθο της κοινωνίας των ολύμπιων θεών. Ένα ταξίδι στο χρόνο, μέσα από μια μοναδική εμπειρία αθλητικών ορίων.
 
Οι πρώτες πληροφορίες για τον “Olympus Mythical Trail” βρίσκονται ήδη αναρτημένες στο διαδίκτυο. Μια λιτή σελίδα προσφέρει για την ώρα όσα στοιχεία χρειάζεται να ξέρει κάποιος αθλητής σήμερα, επτά μήνες πριν την πραγματοποίηση της πρώτης διοργάνωσης. Μέχρι τον Φεβρουάριο, θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα, που θα στεγάζεται κάτω από την ίδια διεύθυνση που μπορείτε από σήμερα ακόμα να φτάσετε ως εκεί. Πληκτρολογήστε www.omt100.com και δείτε τα πρώτα στοιχεία.
 
Εμείς, η οργανωτική παρέα του ΟΜΤ, εργαζόμαστε ήδη με διάθεση και αισιοδοξία σε κάθε επίπεδο για την προετοιμασία του αγώνα. Είμαστε βέβαιοι ότι καθώς ο καιρός θα περνά, ο δικός μας ενθουσιασμός θα διαπεράσει και τον εσωτερικό κόσμο πολλών από τους αθλητές, που αναζητούν καινούργιες προκλήσεις…

Η επόμενη επικοινωνία μας δεν θα αργήσει, καθώς θα προσπαθήσουμε να σας πληροφορούμε για όλες τις εξελίξεις.
 
Καλή συνέχεια σε όλους!
  
Για λογαριασμό της διοργάνωσης
 
Λάζαρος Ρήγος