Στα 90 ευρώ το τίμημα συμμετοχής στον φετινό πρώτο ΟΜΤ

Η διοργάνωση του Olympus Mythical Trail ενημερώνει κάθε αθλητή που ενδιαφέρεται να πάρει μέρος στον αγώνα, ότι το κόστος συμμετοχής στον ΟΜΤ θα είναι φέτος 90 ευρώ. Όπως όλοι σ αυτή τη χώρα, έτσι και η οργανωτική ομάδα του ΟΜΤ, αναγνωρίζει την κρισιμότητα των ημερών που ζουν όλοι οι Έλληνες. Αντιλαμβάνεται επίσης την οικονομική αδυναμία πολλών φίλων αθλητών για ένα βαρύ αντίτιμο συμμετοχής σε ένα αθλητικό γεγονός, που ωστόσο ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του «λαϊκού», για πολλούς λόγους. Οφείλει όμως να εξηγήσει ότι στις κρίσιμες αυτές ημέρες, σχεδόν όλοι καλούμαστε με ίδιες δυνάμεις να ξεπεράσουμε τα εμπόδια.

Μη έχοντας καμία απολύτως οικονομική στήριξη, αλλά και μη επιδιώκοντάς την από την πενόμενη και καταρρέουσα πολιτεία, η διοργάνωση του ΟΜΤ στηρίζεται μόνο στις δικές της δυνάμεις, στην καλή θέληση της αγοράς για την όποια στήριξη και φυσικά, στη διάθεση των αθλητών να πάρουν μέρος σε ένα τόσο σοβαρό αθλητικό εγχείρημα.
Τα 90 ευρώ –και δεν είναι μόνο τόσα- θα επιστραφούν με τη μορφή παροχών στον κάθε αθλητή. Ο ρόλος των διοργανωτών είναι ρόλος προσφοράς και γι αυτό δεν θα πρέπει να έχει κανείς αμφιβολία -είμαστε όλοι εθελοντές και χορηγοί των προσπαθειών μας. Ένας αγώνας 100 χιλιομέτρων στις ερημιές των βουνών έχει το ανάλογο κόστος, όταν μάλιστα θα πρέπει να αποζημιώσει όπως αξίζει, όλους εκείνους που θα κάνουν μια προσωπική υπέρβαση για να κατορθώσουν να σταθούν νικητές στο τέρμα. Είχαμε ως διοργάνωση να επιλέξουμε ανάμεσα σ αυτό που τελικά επιλέξαμε και σ ένα φτηνό αποτέλεσμα. Δεν επιλέξαμε το δεύτερο, γιατί πιστεύουμε ότι τα πολύτιμα πράγματα δεν μπορεί παρά να κοστίζουν. Αλλά και γιατί ο ΟΜΤ θα αποτελεί στο εξής σημείο αναφοράς αγωνιστικού γεγονότος πλήρους υποστήριξης των αθλητών του.
Θέλουμε ο ΟΜΤ να αποκτήσει την αυτάρκεια και βιωσιμότητα που πρέπουν σε ένα τέτοιο γεγονός. Στις οδυνηρές μέρες που ζει η χώρα και οι πολίτες της, ο μόνος δρόμος για εκείνους που προσπαθούν να δουν μακριά, είναι αυτός της αυτοτέλειας και της απουσίας εξάρτησης από εφήμερα πλαστά στηρίγματα. Διαλέγουμε το δύσκολο δρόμο. Ο χρόνος θα μας δικαιώσει ή θα μας διαψεύσει…
Ευχαριστούμε όσους μέχρι σήμερα μας εξέφρασαν το θαυμασμό και την υποστήριξή τους στο νέο όραμα και συνεχίζουμε. Μεθαύριο Σάββατο 10 Μαρτίου, ξεκινά η διαδικασία των εγγραφών του παρθενικού ΟΜΤ, μέσα από την νέα μας ιστοσελίδα. Η οργανωτική ομάδα θα βρίσκεται online τις ερχόμενες ημέρες, έτοιμη να καλωσορίσει όλους όσους θέλουν να συνεχίσουμε μαζί αυτό το ταξίδι.
Σας ευχαριστούμε
Για λογαριασμό της διοργάνωσης
Λάζαρος Ρήγος