ΟΜΤ-2015 Η τελευταία ενημέρωση των αθλητών #2

Φίλοι αθλητές, γεια σας από το Λιτόχωρο. Στη δεύτερή μας επικοινωνία σχετικά με την προετοιμασία όλων μας για τον αγώνα της 4ης Ιουλίου, σας ενημερώνουμε σήμερα για μερικά ακόμα σημαντικά ζητήματα που αφορούν εσάς: 

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ : Δημοσιεύεται ο πίνακας τροφοδοσίας του αγώνα .Έμφαση δίνεται από φέτος στα φρούτα και στα υγρά γενικότερα, μετά από την εμπειρία των τελευταίων δύο διοργανώσεων. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την περίπτωση υπερβολικής ζέστης. Πέρα από τους σταθμούς που αναγράφονται στον Πίνακα, υπάρχουν τρία ακόμα σημεία, όπου οι αθλητές θα τύχουν υδροδοσίας ανεπίσημα (Ντελή Κ-71, Γκόλνα Κ-98, Άγοι Απόστολοι Κ-101). Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό οι αθλητές να έχουν μαζί τους δοχεία που να μπορούν να μεταφέρουν μια ελάχιστη αλλά και ικανή ποσότητα νερού για τις ενδιάμεσες των σταθμών αποστάσεις. Για μια ακόμα χρονιά, θα προσφερθούν και φέτος στους αθλητές του ΟΜΤ τα περίφημα συμπληρώματα Saltsticks –χορηγία της ελληνικής αντιπροσωπείας- σε 10 σταθμούς, προκειμένου να τους προστατέψουν από τις συνέπειες της αφυδάτωσης.

LIVE-RESULTS : Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι φίλοι των αθλητών θα μπορούν μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης να παρακολουθούν την εξέλιξη του αγώνα, με τους ενδιάμεσους χρόνους των αθλητών σε όλους τους σταθμούς! Την ημέρα του αγώνα, η αρχική σελίδα του site μας θα έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε άμεσα να βρίσκεται ο επισκέπτης στον αυτόματα ανανεούμενο πίνακα αποτελεσμάτων! 

WEB-CASTING: Φέτος θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε την ιστοσελίδα Advendure.com η οποία έχει αναλάβει την ζωντανή παρακολούθηση της εξέλιξης του αγώνα, μέσα από την πλατφόρμα “cover-it-live”. Διαρκής ενημέρωση από την πένα του Δημήτρη Τρουπή, για ότι αφορά τον αγώνα, τη μάχη για την πρωτιά αλλά και ολόκληρη την «ουρά» της κούρσας, μέχρι και το τέλος της. Σχετικό λινκ θα βρίσκεται σε εμφανή θέση στο site του ΟΜΤ.

ΜΠΟΥΦΑΝ : Επαναλαμβάνουμε σε κάθε τόνο, ότι το αντιανεμικό μπουφάν, αποτελεί υποχρεωτικό εξοπλισμό των αθλητών και θα πρέπει να μεταφέρεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό! Εφόσον μάλιστα προκύψει ανάγκη εξαιτίας καιρικών συνθηκών, θα επεκταθεί το μέτρο ελέγχου του από την πλευρά της διοργάνωσης και σε άλλα καίρια σημεία της διαδρομής!   

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ : Τα δύο χρονικά όρια αποκλεισμού στον αγώνα, είναι: α) οι 7:30 ώρες στο Μεσορράχι (Κ-28) και β) οι 17:00 ώρες στον Αγιάννη (Κ-70). Τα όρια αυτά θα τηρηθούν αυστηρά! Για την περίπτωση του Αγιάννη, ως χρόνος αποκλεισμού (17:00) ορίζεται αυτός της αποχώρησης από τον σταθμό, ενώ για το Μεσορράχι ο χρόνος διέλευσης! 

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ : Υπάρχουν ήδη έτοιμα, εναλλακτικά σχέδια για την περίπτωση κακοκαιρίας. Πρώτο και κυριότερο, είναι αυτό της αναβολής εκκίνησης κατά μερικές ώρες και δεύτερο, εκείνο της εναλλακτικής (μικρότερης) διαδρομής. Πάντα υπάρχουν και συνδυασμοί εναλλακτικών σχεδίων, τέτοια που συνδυάζουν το μήκος της διαδρομής, με πιθανές μικρές καθυστερήσεις σε σημεία προστασίας των αθλητών από έκθεση σε επικίνδυνα φαινόμενα (καταιγίδες).

DROP BAGS : Ο σάκος που θα δοθεί φέτος στους αθλητές, θα αναγράφει τη λέξη “Drop-Bag” με σκοπό να αποτελέσει πιθανό σάκο ανεφοδιασμού τους στον Αγιάννη (Κ-70). Η χωρητικότητα ωστόσο του υποτυπώδους αυτού σάκου είναι μόλις 10-15 λίτρα! Όσοι αθλητές εξυπηρετούν τις ανάγκες τους με αυτής της χωρητικότητας το σάκο, μπορούν να τον αξιοποιήσουν γι αυτό το σκοπό. Όσοι πάλι θέλουν κάτι μεγαλύτερο, θα επιλέξουν οι ίδιοι το σάκο που τους εξυπηρετεί και θα τον παραδώσουν στη Γραμματεία του αγώνα την παραμονή της εκκίνησης (Παρασκευή) και μέχρι την ώρα εκκίνησης (24:00). Με λίγα λόγια, ο «σάκος» της διοργάνωσης δεν λειτουργεί δεσμευτικά για τους αθλητές.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ : Φροντίστε να μεταφέρετε πάνω σας μερικά πολύ σημαντικά αντικείμενα για κατάσταση «συναγερμού». Συνήθως είναι λίγα και δεν καταλαμβάνουν ιδιαίτερο όγκο και την ίδια στιγμή είναι πανάλαφρα. Διαβάστε στους κανονισμούς του ΟΜΤ τη σχετική λίστα στο άρθρο των κανονισμών (16.Εξοπλισμός)

GPS ΙΧΝΟΣ : Οι αθλητές του ΟΜΤ που στις προηγούμενες διοργανώσεις αγωνίζονταν με το GPS ίχνος της διαδρομής φορτωμένο στα ρολόγια τους ή σε φορητές συσκευές, βγήκαν κερδισμένοι απ αυτό! Δεν είναι κόπος το να συμβουλευτείτε τη συσκευή σας σε κάποιο σημείο που αμφιβάλετε. Ο καθένας μπορεί να βρεθεί σε αυτή τη θέση, μετά από αμέτρητες ώρες προσπάθειας στο βουνό. Φροντίστε να κατεβάσετε το ίχνος (εδώ) –εφόσον έχετε αυτή τη δυνατότητα- στο ρολόι σας και αγωνιστείτε με τη βεβαιότητα που σας δίνει αυτή σας η επιλογή. 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΜΤ : Διαβάστε λεπτομέρειες για τους κανονισμούς, την περιγραφή της διαδρομής, τις κρίσιμες διασταυρώσεις, την τροφοδοσία και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΟΜΤ ως πληροφορία για τους αγωνιζόμενους –ειδικά όσοι έρχεστε για πρώτη φορά! Το πρόβλημα των περισσότερων αθλητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στους μεγάλους αγώνες, είναι ότι δεν ασχολήθηκαν αρκετά με το να διαβάσουν κάποια πράγματα πριν φτάσουν να αγωνιστούν! 

Σε λίγες μέρες και πάλι μαζί με μια ακόμα ενημέρωση

Από την Οργανωτική Ομάδα του ΟΜΤ

Λιτόχωρο, 17.06.2015