ΟΜΤ-2017, ο υποχρεωτικός εξοπλισμός των αθλητών!

Από φέτος αλλάζει ο κανονισμός σχετικά με τον υποχρεωτικό εξοπλισμό των αθλητών του αγώνα, με την προσθήκη αρκετών αντικειμένων στο μέχρι σήμερα "υποχρεωτικό μπουφάν". Η αλλαγή προέκυψε εξ ανάγκης μετά από την εμπειρία των πέντε προηγούμενων διοργανώσεων και από την πλημμελή αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος του εξοπλισμού από τους αγωνιζόμενους αθλητές. Μετά την αλλαγή στο θέμα, η οποία έχει δημοσιευτεί εδώ και μήνες στους κανονισμούς, η διοργάνωση κρίνει σκόπιμο να κάνει γνωστή και με ξεχωριστή επικοινωνία τη λίστα του υποχρεωτικού εξοπλισμού, για την αποφυγή παρανοήσεων.

Παρατίθεται εδώ ο κατάλογος του υποχρεωτικού εξοπλισμού, ο οποίος έχει ως εξής:

 

 1. Μπουφάν αδιάβροχο & αντιανεμικό: ως τέτοιο, η διοργάνωση θεωρεί όποιο ένδυμα έχει αντιανεμική-αδιάβροχη ιδιότητα και φέρει μανίκια που καλύπτουν τα χέρια μέχρι και τους καρπούς.
 2. Σακίδιο πλάτης: εγκρίνονται μόνο όσα φέρουν δύο ιμάντες που περνούν από τους ώμους και στέκονται έτσι στην πλάτη. Ελάχιστη χωρητικότητα του σακιδίου τα 8 λίτρα. Το σακίδιο πρέπει να προσκομιστεί κατά την παραλαβή του αριθμού στη Γραμματεία του Αγώνα, προκειμένου να τοποθετηθεί σ αυτό από τη διοργάνωση η κάρτα ελέγχου (διάτρησης)!
 3. Μπλούζα ανταλλακτική, μακρυμάνικη ή κοντομάνικη, τεχνική ή μη-τεχνική (στην επιλογή του αθλητή)
 4. Φακός κεφαλής: που να λειτουργεί, με ανταλλακτικές μπαταρίες. Φακοί χεριού δεν γίνονται δεκτοί!
 5. Αλουμινοκουβέρτα
 6. Δοχείο υγρών, οποιουδήποτε τύπου (ασκός, μπουκάλι, παγούρι κλπ), χωρητικότητας τουλάχιστον 0,7 λίτρων αθροιστικά, όχι απαραίτητα γεμάτο
 7. Πλαστικό κύπελο υγρών, για υδροδοσία στους σταθμούς
 8. Ελαστικός επίδεσμος
 9. Κινητό τηλέφωνο
 10. Γάντια
 11. Αριθμός αγώνα (bib)
 12. Κάρτα Ελέγχου, τοποθετημένη και ασφαλισμένη από τη διοργάνωση πάνω στον διαπιστευμένο σακίδιο. Η κάρτα θα αφαιρεθεί από τη διοργάνωση στο τελευταίο σημείο ελέγχου του αγώνα (Σκανδαλιάρα Κ-96).

Η διοργάνωση θα ελέγξει τον υποχρεωτικό εξοπλισμό στο Σταθμό «Πηγάδι» στο Κ-88 της διαδρομής. Για κάθε ένα αντικείμενο που θα απουσιάζει κατά τον έλεγχο από το σακίδιο, θα επιβάλλεται ποινή μιας (1) ώρας. Αν έχουν χρησιμοποιηθεί τα προβλεπόμενα αναλώσιμα (επίδεσμος, αλουμινοκουβέρτα) θα πρέπει κάτι τέτοιο να αποδειχτεί με την επίδειξή τους! Αν για οποιοδήποτε λόγο έχουν χαθεί, δεν προβλέπεται απαλλαγή από την ποινή! Η απουσία της κάρτας ελέγχου επισύρει ποινή τριών (3) ωρών. Επίσης, για κάθε μια απουσία διάτρησης (από τις 6 προβλεπόμενες) θα επιβάλλεται εκ των υστέρων χρονική ποινή μιας ώρας. Όλες οι χρονικές ποινές που επιβάλλονται, επιβαρύνουν την τελική επίδοση του αθλητή, μέχρι και του σημείου να εμφανιστεί ως DNF (μη τερματίσας) στον Πίνακα Αποτελεσμάτων, εφόσον η τελική του επίδοση μετά την προσμέτρηση των ποινών θα υπερβαίνει το 28ωρο! 

Παρακαλούνται οι αθλητές που θα αγωνιστούν στις 30/6 για την ακριβή τήρηση του συγκεκριμένου κανονισμού!

 

Λιτόχωρο, 17.06.2017

 

Από τη διοργάνωση

 

 

(*) Σημείωση: Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο είναι ενδεικτική και δεν ανταποκρίνεται στον προβλεπόμενο υποχρεωτικό εξοπλισμό της διοργάνωσης.