ΟΜΤ-2017, οι τελευταίες οδηγίες προς τους αγωνιζόμενους

Φίλοι μας αθλητές γεια σας

Οι μέρες για τον φετινό, 6ο Olympus Mythical Trail έφτασαν και θεωρούμε σκόπιμο να σας επισημάνουμε κάποια κρίσιμα σημεία που αφορούν συνολικά την παρουσία σας στον αγώνα. Τα παραθέτουμε με μια τυχαία σειρά, αξίζει όμως να διαβαστούν όλα και με προσοχή, γιατί το κάθε τι απ αυτά έχει τη σημασία του:

ΑΗΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ : Η καρδιά του αγώνα! Η πασίγνωστη (στους ντόπιους) τοποθεσία, όπου θα γίνουν όλες οι εκδηλώσεις του αγώνα (γραμματεία, εκκίνηση, τερματισμός, απονομές, γεύματα). Στο καταπληκτικό αυτό μέρος, επιτρέπεται η ελεύθερη κατασκήνωση, με την τήρηση πάντα των στοιχειωδών κανόνων που τη διέπουν. Υπάρχουν στοιχειώδεις υποδομές υγιεινής (τουαλέτες, νερό) αλλά όχι ηλεκτρικό ρεύμα κοινόχρηστο! Ωστόσο, η διοργάνωση θα φροντίσει να εξυπηρετήσει στοιχειωδώς ανάγκες κατασκηνωτών (φόρτιση κινητών τηλεφώνων κλπ). Δεν προβλέπεται μετακίνηση από και προς τον Αηγιάννη με οχήματα της διοργάνωσης. Η απόσταση από την πλατεία του Λιτοχώρου είναι 4 χιλιόμετρα και εκτελείται από ταξί που εδρεύουν στην κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ : Θα γίνει στον Αηγιάννη, την Πέμπτη 29/6 (19:00-22:00) και την Παρασκευή 30/6 (09:00-16:00). Για την παραλαβή απαιτείται η προσκόμιση στοιχείου ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα). Αριθμοί άλλων αθλητών ΔΕΝ παραδίδονται σε γνωστούς, φίλους, συγγενείς! Επίσης, για να δικαιούται να παραλάβει κάποιος τον αριθμό του, θα πρέπει να προσκομίσει το σακίδιο με το οποίο θα αγωνιστεί, προκειμένου η διοργάνωση να ασφαλίσει πάνω του την κάρτα διάτρησης (ελέγχου). Χωρίς την προσκόμιση του σακιδίου αγώνα, ΔΕΝ παραδίδεται ο αριθμός αγώνα!

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ : Να έχετε μαζί σας στον αγώνα τον προβλεπόμενο υποχρεωτικό εξοπλισμό! Για κάθε απουσία αντικειμένου προβλέπεται χρονική ποινή, που επιβαρύνει την τελική επίδοση του αθλητή, αλλοιώνοντας την πραγματική αγωνιστική του προσπάθεια και ακυρώνοντας τους κόπους του! Όλοι θα ελεγθούν στο σταθμό «Πηγάδι» (Κ-88) και εκεί θα καταμετρηθούν ένα-προς-ένα τα αντικείμενα του υποχρεωτικού εξοπλισμού! Υπενθυμίζεται ότι σακίδιο δεκτό γίνεται οποιοδήποτε και οποιασδήποτε χωρητικότητας (1+ λίτρων), αρκεί να είναι φορετό (τύπου γιλέκο ή ιμάντες ώμου). Επίσης γίνονται δεκτοί φακοί κεφαλής χωρίς έξτρα μπαταρίες, εφόσον έχουν επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΤΡΗΣΗΣ (ΕΛΕΓΧΟΥ) : Σε έξι σημεία τα οποία δεν θα γίνουν γνωστά στους αθλητές, θα διατρηθεί η «κάρτα ελέγχου» που θα βρίσκεται πάνω στο σακίδιο του καθενός αθλητή. Αυτό θα αποτελεί απόδειξη ότι ο αθλητής έχει περάσει από κρίσιμα και «ύποπτα» συντόμευσης τμήματα της διαδρομής! Ας είστε προσεκτικοί σε αυτό το θέμα, μεταφέροντας από την εκκίνηση και μέχρι και τον τερματισμό το σακίδιό σας. Κάθε απουσία διάτρησης συνιστά ποινή μιας ώρας. Οι κάρτες διάτρησης θα αφαιρεθούν από το σάκο των αθλητών στο CP “Σκανταλιάρα», στο Κ-96 της διαδρομής, από το προσωπικό του Σημείου εκεί.

ΓΕΥΜΑΤΑ : Η διοργάνωση θα προσφέρει δύο γεύματα στους αθλητές: α) προαγωνιστικό (Παρασκευή 11:00-16:00) και μεταγωνιστικό (Σάββατο 10:00-22:00). Ο κάθε αθλητής δίνει το κουπόνι του και παίρνει το δικαιούμενο γεύμα.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ : Στις 5:00 το απόγευμα της Παρασκευής. Καθώς οι προγνώσεις του καιρού δίνουν αίθριο, δεν πρόκειται να υπάρξει αναβολή της εκκίνησης!

ΚΑΙΡΟΣ : Προβλέπεται ζέστη! Λίγο πάνω απ τα φυσιολογικά όρια της εποχής. Δεν προβλέπονται φαινόμενα βροχών ή καταιγίδων. Η πρόγνωση ζέστης, επιτάσσει την ανάλογη τακτική των αθλητών στο θέμα της ενυδάτωσης στη διάρκεια του αγώνα.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑΘΜΩΝ : Υπάρχουν επαρκείς ποσότητες τροφής στους σταθμούς! Καλό είναι όμως να είναι και εγκρατείς οι αθλητές, καθώς δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη αν όλοι παίρνουν πολλαπλάσιες ποσότητες από τις δικαιούμενες.

DROP-BAG : Στο σταθμό «Σταυρός» στο Κ-36 της διαδρομής. Παραλαβή σάκων (drop-bags) την Παρασκευή στον Αηγιάννη. Η διοργάνωση παρέχει συγκεκριμένους πλαστικούς σάκους, στους οποίους οι αθλητές πρέπει να χωρέσουν οτιδήποτε θεωρούν χρειαζούμενο. Άλλοι σάκοι πλην αυτών που παρέχονται, δεν γίνονται δεκτοί!

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ : Η ασπροκόκκινη σταθερή σηματοδότηση σε βράχους και  δέντρα καταλαμβάνει το 80% του μήκους της διαδρομής και αποτελεί στην ουσία το «σήμα κατατεθέν» της διαδρομής του ΟΜΤ, χωρίς ωστόσο να ταυτίζεται με αυτόν εννοιολογικά (χρώματα ή σύμβολα). Η νυχτερινή αντανακλαστική βρίσκεται παντού και οι περίφημες «φούρκες» έχουν ήδη στηθεί στο οροπέδιο της Μπάρας και περιμένουν τους αθλητές. Επίσης, τοποθετήθηκε ακόμα και η γνωστή ασπροκόκκινη ταινία σε σημεία όπου δεν μπορούσε να τοποθετηθεί κάτι άλλο ή υπήρχε αδήριτη ανάγκη για επιπλέον σηματοδότηση! Το μόνο που πρέπει να θυμάται κάποιος, είναι πως η πυκνότητα της σηματοδότησης είναι αντιστρόφως ανάλογη της ποιότητας του ίχνους της διαδρομής: κακό ίχνος = πυκνή σηματοδότηση, καλό ίχνος = αραιή σηματοδότηση! Σε διασταυρώσεις και άλλα κρίσιμα σημεία της διαδρομής, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και όλα κοιτάχτηκαν με τη ματιά ενός ανθρώπου που έχει ανάγκη κάτι πιο πέρα από το αυτονόητο.

ΝΕΡΟ : Θα κάνει ζέστη! Πάρτε νερά μαζί σας. Στους σταθμούς με συγκεκριμένη υδροδοσία, δεν μπορούν να γίνουν θαύματα! Πιείτε νερό από τις όποιες (λίγες) πηγές βρείτε στο δρόμο σας. Το νερό του Ενιπέα πίνεταιΑναγκαστικά, θα θυσιάσετε επιδόσεις, προκειμένου να διασώσετε τους εαυτούς σας και να βγείτε όρθιοι απ τη δοκιμασία

28 ΩΡΕΣ : Το όριο των 28 ωρών δεν πρόκειται να παραταθεί λόγω της ζέστης! Είναι κάτι το οποίο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν και ο καθένας να κάνει τους υπολογισμούς του. Εξάλλου, το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, γίνεται για το μέσο όρο στις πιο δροσερές ώρες της μέρας.

ΧΡΗΜΑΤΑ : Έχετε χρήματα μαζί σας! Εφόσον αυτά που παρέχει η διοργάνωση στην τροφοδοσία δεν σας αρκούν, μπορείτε να αγοράσετε ότι θέλετε! Αυτό συμβαίνει στους εξής σταθμούς: Πριόνια (18), Λιτόχωρο (32), Σταυρός (36), Πετρόστρουγκα (50), Οροπέδιο (56).  

ΑΠΟΝΟΜΕΣ : Θα γίνουν το βράδυ του Σαββάτου, στις 9:00 ώρα, με το κλείσιμο του αγώνα! 

ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ : Αγωνιστείτε σαν αθλητές! Όπως επιτάσσει το αθλητικό πνεύμα: «επί ίσοις όροις»! Χωρίς συμπεριφορές που φέρνουν σε μειονεκτική θέση τους συναθλητές σας. Εκείνοι που δεν κόβουν διαδρομή στις στροφές, δεν είναι τα κορόιδα της ιστορίας, είναι άνθρωποι που διέπονται από αρχές ηθικής! Στους αγώνες δεν έχουν θέση άτομα με ανήθικες συμπεριφορές και απουσία αρχών αξιοπρέπειας και σεβασμού.

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ : Εσείς μπορείτε να εγκαταλείψετε όπου νιώσετε την ανάγκη ή όπου υπάρξει η ατυχία, όμως η διοργάνωση δεν προσφέρει υπηρεσίες μετακινήσεων σε όλα τα μήκη και πλάτη της διαδρομής! Μεταφέρει κόσμο που εγκαταλείπει στα εξής σημεία: Πριόνια, Λιτόχωρο, Σταυρός. Όσοι εγκαταλείψουν στην Πετρόστρουγκα, στο Οροπέδιο ή στο Μεσοράχι, μπορούν να μεταφερθούν πίσω στον Αηγιάννη, αρκεί να βαδίσουν με τις δικές τους δυνάμεις, είτε στη Γκορτσιά είτε στα Πριόνια. Σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της διαδρομής εγκαταλείψουν και δεν είναι σοβαρά τραυματισμένοι, θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση με τους εθελοντές των σταθμών εκεί και εφόσον οι τελευταίοι δύνανται, να τους μεταφέρουν με τα δικά τους οχήματα, όταν κλείσουν οι σταθμοί! Αυτό φυσικά δεν αποτελεί δέσμευση κανενός., Ούτε της διοργάνωσης, ούτε των εθελοντών. Απλά επαφίεται στην καλή τους διάθεση να εξυπηρετήσουν τους αθλητές.

ΘΕΑΤΕΣ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ : Όπου μπορούν να φτάσουν οι συνοδοί των αθλητών, μπορούν να το πράξουν! Επειδή όμως κάτι τέτοιο είναι αντικειμενικά δύσκολο, ας μείνουν στον άξονα Λιτόχωρο-Σταυρός-Πριόνια, για να είναι σίγουροι ότι δεν θα μπουν σε περιπέτειες. Η εξωτερική υποστήριξη επιτρέπεται μόνο μέσα στα όρια των σταθμών υποστήριξης!

ΔΙΑΒΑΣΜΑ : Διαβάστε προσεκτικά οτιδήποτε αφορά τον αγώνα κι ας έχουμε φτάσει μια ανάσα πριν απ αυτόν! Ποτέ δεν είναι αργά!!! Αργά θα είναι όταν θα έχετε πάθει τη ζημιά και θα διαπιστώσετε τότε, πως αν είχατε διαβάσει δεν θα είχε συμβεί το κακό!

 

Καλή αντάμωση στον Αηγιάννη του Λιτοχώρου

 

Από τη διοργάνωση

 

Λιτόχωρο, 27.06.2017