Μέτρηση ITRA και για τους τρεις αγώνες της Olympus Trails

Καταμετρήθηκαν και πιστοποιήθηκαν από την ITRA οι διαδρομές των τριών αγώνων της διοργάνωσής μας για το 2020. Μετά και τις τελευταίες αλλαγές του Ρογκά, όπως εκείνες του Mythical το περασμένο καλοκαίρι, οι τρεις αγώνες (Mythical, Lost, Ρογκάς) αποκτούν την οριστική διαδρομή τους στο εξής.

Mythical > καμία αλλαγή στη διαδρομή για το 2020 σε σχέση με το 2019 και το ίδιο ίχνος του 2019 ξαναμετρήθηκε από την ITRA με αυξημένη αυτή τη φορά υψομετρική, η οποία από +6500 βρέθηκε στα +6840, ανεβάζοντας τη δυσκολία του αγώνα ακόμα περισσότερο. Όσο για το μήκος, το ίχνος έδωσε και πάλι 106,0 χιλιόμετρα. Μετά την εξέλιξη αυτή, η διοργάνωση θα επανεξετάσει την αύξηση του χρονικού ορίου των 28 ωρών. Ο αγώνας δίνει 5 βαθμούς.

Lost > σταθερή η διαδρομή του αγώνα από το 2018, με εκκίνηση/τερματισμό στο Λάκκο του Λιτοχώρου και σταθερά και τα δεδομένα του ίχνους, που βρέθηκε να είναι 56,8 χλμ, με ανάβαση +4030. Το Lost δίνει 3 βαθμούς στο σύστημα της ITRA.

Ρογκάς > το τελικό ίχνος, μετά τις μικροαλλαγές στο νέο τμήμα του στα Μελισσαριά, μετρήθηκε σαν 26,3 χλμ από την ITRA και με υψομετρική +1880. Είναι ο μικρός αγώνας της διοργάνωσης αλλά με μεγάλο βαθμό φυσικής δυσκολίας και αρκετά τεχνικό τερέν. Αν και μικρός, ο Ρογκάς δίνει 2 βαθμούς ITRA.

H Olympus Trails παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις αγωνιστικές αρχές και φροντίζει για την αξιοπιστία των διαδρομών των αγώνων της, παίρνοντας την πιστοποίηση του πλέον αξιόπιστου διεθνούς οργανισμού που ασχολείται με το ορεινό τρέξιμο παγκόσμια, της ITRA (International Trail Running Association).

Από την οργανωτική ομάδα

Λιτόχωρο, 20.12.2019