2η ενημέρωση αθλητών ΟΜΤ-2012 για τις προετοιμασίες

Παρακάτω σας ενημερώνουμε για τις τελευταίε εξελίξεις της προετοιμασίας του αγώνα, όπως είναι σήμερα Δευτέρα 2 Ιουλίου, ώρα 9 το πρωί:

Σηματοδότηση διαδρομής: Έχει ολοκληρωθεί η σηματοδότηση στο τμήμα από το Κ-6 μέχρι και το Κ-54. Τοποθετήθηκε νυχτερινή σήμανση με μικρά αντανακλαστικά τετράγωνα πλαστικά, πλευράς 3cm, σε μορφή ρόμβου, πάνω σε δέντρα, στο τμήμα από το Κ-6 μέχρι το Κ-15. Τα σήματα είναι πυκνότερα τοποθετημένα εκεί όπου το μονοπάτι έχει λιγότερο καλό ίχνος και αραιότερα, εκεί όπου το ίχνος είναι καλύτερο και η οπτική του αθλητή μεγαλύτερη. Μετά την συμβολή του μονοπατιού του αγώνα σε μεγαλύτερο μονοπάτι στο Κ-16, η νυχτερινή σηματοδότηση είναι ελάχιστη, αλλά κρίθηκε και ως μη αναγκαία, λόγω της ποιότητας του ίχνους, το οποίο είναι εμφανέστατο ακόμη και χωρίς φακό –και μόνο δηλαδή με τη νυχτερινή προσαρμοσμένη ανθρώπινη όραση. Στα αλπικά τμήματα της διαδρομής αξιοποιήθηκε η υπάρχουσα σηματοδότηση των μονοπατιών και έγιναν ελάχιστες παρεμβάσεις, με στόχο την προειδοποίηση των αθλητών για τυχόν αλλαγές στην κατεύθυνσή τους. Ελάχιστα ήταν και τα επιβεβαιωτικά σήματα με το λογότυπο του αγώνα, συνολικά στη διαδρομή, καθώς δεν κρίνεται σκόπιμη η κραυγαλέα παρουσία στη φύση, ενός γεγονότος που επιδιώκει την αρμονική συνύπαρξή του με αυτήν. 

Ζωντανή Μετάδοση: Έχει προετοιμαστεί και θα λειτουργήσει πρόγραμμα «ζωντανής» μετάδοσης του αγώνα μέσω διαδικτύου, από το πρόγραμμα CoverItLive. Μέσα από αυτή την εφαρμογή θα δίνεται δυνατότητα στους επισκέπτες της ιστοσελίδας να σχολιάζουν και να καταθέτουν τις δικές τους απόψεις για την εξέλιξη του αγώνα, κάτι που θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην online απομακρυσμένη παρακολούθηση του γεγονότος.

Μεταγωνιστικό Γεύμα: Μια ακόμα προσφορά προς τους αθλητές του ΟΜΤ προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για την προσφορά του εστιατορίου Sundays, το οποίο θα προσφέρει δωρεάν σε κάθε αγωνιζόμενο του ΟΜΤ ένα γεύμα μετά το τέλος του αγώνα του καθενός από αυτούς. Η προσφορά ισχύσει το Σάββατο 7/7 και την Κυριακή 8/7 και ο κάθε αθλητής θα μπορεί να κάνει χρήση της προσφοράς, επιδεικνύοντας το σχετικό κουπόνι που θα παραλάβει από τη διοργάνωση την Παρασκευή, μαζί με τον αριθμό αγώνα. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, όλοι οι αθλητές του αγώνα, με αντίστοιχο κουπόνι θα μπορούν να γευματίσουν προαγωνιστικά στο εστιατόριο Γαστροδρόμιο.

Αθλητές εκτός συναγωνισμού: Η διοργάνωση του ΟΜΤ προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής στον αγώνα εκτός συναγωνισμού, σε 5 αθλητές, με στόχο την προσφορά αγωνιστικών ευκαιριών για όσους προετοιμάζονται για κάποιον μεγαλύτερο αγώνα φέτος το καλοκαίρι. Κάποιος που θα συμμετάσχει εκτός συναγωνισμού, θα φέρει ειδικό αριθμό και θα δικαιούται τροφοδοσίας και υποστήριξης όπως όλοι οι υπόλοιποι αθλητές, δεν θα δικαιούται όμως καμία αναμνηστική παροχή ή αναμνηστικό έπαθλο σε περίπτωση τερματισμού του στον αγώνα ή παρουσίας του στα τελικά αποτελέσματα του αγώνα. Το κόστος συμμετοχής για τους εκτός συναγωνισμού αθλητές ανέρχεται στα 30 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με email με τη διοργάνωση.

Καιρός: Ζεστός προβλέπεται ο καιρός την ημέρα του αγώνα. Σύμφωνα με τις σημερινές προγνώσεις του διαδικτύου, η θερμοκρασία σταδιακά ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε το Σάββατο οι ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες στην περιοχή του Ολύμπου να είναι περίπου 3-5 βαθμούς ψηλότερες από εκείνες των προηγούμενων ημερών.

Τροφοδοσία: Προστίθεται στην παρεχόμενη τροφοδοσία, αμπούλες μαγνησίου και φαρμακευτικά ηλεκτρολυτικά διαλύματα Almora, για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των αθλητών, λόγω της ζέστης. Τα συμπληρώματα αυτά θα προστεθούν σε σταθμούς της διαδρομής, όπου η ζέστη αναμένεται να είναι εντονότερη για το σύνολο των αθλητών.

Τεχνική Ενημέρωση: Στην τεχνική ενημέρωση της Παρασκευής, στις 8:00μμ, θα δοθεί έμφαση από την πλευρά του τεχνικού διευθυντή σε ζητήματα διαδρομής και σηματοδότησης, όπως επίσης επίλυση αποριών από την πλευρά των αθλητών. Παράλληλη, άτυπη τεχνική ενημέρωση, θα γίνεται καθόλη τη διάρκεια της Παρασκευής, με κατ΄ιδίαν συναντήσεις των αθλητών με τον διευθυντή του ΟΜΤ στο χώρο της Γραμματείας

Καλή συνέχεια σε όλους 

Λάζαρος Ρήγος