1η ενημέρωση αθλητών ΟΜΤ-2012 για τις προετοιμασίες

Συνεχίζονται οι διαδικασίες προετοιμασίας του ΟΜΤ, σε κάθε επίπεδο. Επιγραμματικά, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το επίπεδο προόδου των εργασιών της διοργάνωσης.

Διαδρομή: Απομένουν λίγα χιλιόμετρα για καθαρισμό, τα οποία εντοπίζονται στην περιοχή Αντώνης-Πελεκούδια (Κ-74 έως Κ-76) που παραμένουν ακόμα ανέγγιχτα, όπως και ένα τελευταίο πέρασμα στα τμήματα Ορλιάς-Κορομηλιά, Μέγα Πλάι, Καστάνα-Γκόλνα. Η σηματοδότηση της διαδρομής με ειδική σήμανση του αγώνα, ημερήσια ή νυχτερινή, θα υλοποιηθεί το διήμερο 30/6-1/7, ενώ αύριο 24/6 θα σημανθεί το ημερήσιο τμήμα Βρυσοπούλες-Μπιχτέσι, το οποίο έχει ιδιαιτερότητες λόγω χαμηλής βλάστησης.

Γραμματεία: Ετοιμάζεται το κτίριο της γραμματείας του ΟΜΤ, στο «Λάκκο» του Ενιπέα, μπροστά από το οποίο βρίσκεται μάλιστα και η γραμμή του τερματισμού! Μόλις χθες 22/6 εγκαταστάθηκε και λειτούργησε το wifi internet, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για όλους τους επισκέπτες στο χώρο του τερματισμού, ώστε ο καθένας να μπορεί να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο από τον προσωπικό του υπολογιστή ή το 3G τηλέφωνό του. Το τηλέφωνο της γραμματείας είναι το 23520-81591, είναι ήδη σε λειτουργία και θα απαντά συστηματικά σε κλήσεις αθλητών από την Πέμπτη 5/7 μέχρι και την Κυριακή 8/7. Μέχρι τότε, θα μπορεί να επικοινωνεί κάποιος μόνο απογευματινές ώρες.

Αναμνηστικά: Σε λίγες ημέρες θα παραληφθούν όλα τα αναμνηστικά που έχουν παραγγελθεί για λογαριασμό των αθλητών. Τα μετάλλια, με ειδική επεξεργασία σμάλτου, έρχονται από Ιταλία. Οι τεχνικές μπλούζες των αθλητών και οι μπλούζες των εθελοντών, βρίσκονται ήδη για εκτύπωση, όπως και τα σακίδια της Salomon για όσους τερματίσουν τον αγώνα. Τα τρόπαια των νικητών είναι χυτά μπρούτζινα και φιλοτεχνούνται από γλύπτη μετάλλου στην Ελλάδα.

Τροφοδοσία: Από τις τελευταίες εργασίες της διοργάνωσης, λόγω ευαισθησίας των υλικών. Νωπά προϊόντα (φρούτα & λαχανικά) θα μεταφερθούν με αυτοκίνητα στους προσβάσιμους σταθμούς, ενώ σε άλλους, μη προσβάσιμους, θα μεταφερθούν με μουλάρια. Λόγω εποχής, δίνεται έμφαση σε τρόφιμα με αυξημένες ποσότητες νερού (φρούτα), ενώ για λόγους διασφάλισης επάρκειας νερού, ήδη μεταφέρθηκαν οι στοιχειώδεις ποσότητες σε σταθμό με δυσκολία προσέγγισης (Τσουκνίδα).

Διαδίκτυο: Η ιστοσελίδα του ΟΜΤ έχει ήδη ετοιμαστεί για να παρακολουθήσει την εξέλιξη του αγώνα σε κάθε στιγμή της εξέλιξής του μέσα από τη διαρκή ροή αποτελεσμάτων, από τη στιγμή της εκκίνησης μέχρι και το κλείσιμο του αγώνα 30 ώρες μετά. Θα καταβληθεί προσπάθεια και δημοσιογραφικής κάλυψης, με δελτία και συνεντεύξεις, όπως και δημοσίευσης φωτογραφιών σε διαδικτυακό άλμπουμ, όσο εξελίσσεται ο αγώνας.  

Κλείνοντας τη σύντομη ενημέρωση, στεκόμαστε στο θέμα του προσωπικού των σταθμών, θέμα το οποίο θεωρείται ήδη λυμένο, με καλυμμένο το σύνολο σχεδόν των σημείων της διαδρομής. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έχει εκπονήσει το δικό της σχέδιο για κάλυψη πρώτων βοηθειών και επικοινωνιών. Είναι ιδιαίτερα απαιτητική η κάλυψη των αναγκών στη διαδρομή, ειδικά στα απομακρυσμένα σημεία (Σκολιό, Μεταμόρφωση, Τσουκνίδα, Λιβαδάκι, Μελιτζάνι, Καστάνα, Γκόλνα) και λόγω απόστασης αλλά και λόγω ωραρίου λειτουργίας, ωστόσο η εμπειρία των εθελοντών θα καλύψει το ζήτημα αυτό.

Η επικοινωνία μαζί σας, τους αθλητές μας δηλαδή, θα ενταθεί το τελευταίο 15ήμερο μέχρι τον αγώνα, ώστε να λυθεί κάθε απορία σας, για να μπορείτε να κάνετε τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό σας για τη μέρα του αγώνα

Καλή συνέχεια σε όλους

 

Λάζαρος Ρήγος