Τα τελευταία νέα από τον ΟΜΤ-2013, την Τρίτη 2 Ιουλίου

Αγαπητοί μας αθλητές 

Οι μέρες του αγώνα έφτασαν πια και οι προσπάθειες των ανθρώπων που εργάζονται γι αυτόν βρίσκονται στην κορύφωσή τους. Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ως εξής: 

1.    ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ : Ολοκληρώθηκε η σηματοδότηση της διαδρομής, με εξαίρεση κάποιες λεπτομέρειες στα τελευταία 2 χιλιόμετρα, οι οποίες για ευνόητους λόγους ασφάλειας θα γίνουν το τελευταίο διήμερο. Το σύστημα «Φούρκα» εφαρμόστηκε στην περιοχή Μπάρα-Σκαμνιά, όπου τοποθετήθηκαν περισσότερες από 100 φούρκες για να βοηθούν στην κίνηση τους αθλητές. Συνολικά ξοδεύτηκε ελάχιστη ποσότητα ξένων προς το περιβάλλον υλικών, με μινιμαλιστικό χαρακτήρα (μικρό μέγεθος), ώστε να αποφευχθεί η αισθητική παρέμβαση στο τοπίο.

2.    ΚΑΙΡΟΣ : Δυσοίωνες προβλέψεις για τον καιρό του Σαββάτου βλέπουν ήδη το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο. Ο αγώνας δεν ματαιώνεται σε καμία περίπτωση, ενδέχεται όμως να διακοπεί πρόσκαιρα στην εξέλιξή του, εφόσον οι συνθήκες καταιγίδας κριθούν ως επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών (κεραυνοπληξία) στην περιοχή του Λιβαδάκι το μεσημέρι/απόγευμα του Σαββάτου. Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη του καιρού θα παρακολουθείται και οι αθλητές θα ενημερωθούν από τη διοργάνωση στην «Τεχνική Ενημέρωση», λίγο πριν την εκκίνηση. 

3.    ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ : Λόγω των δυσοίωνων προγνώσεων, ενδέχεται να επιβληθεί υποχρεωτικό αδιάβροχο/αντιανεμικό μπουφάν, από το ξεκίνημα του αγώνα! Σε τέτοια περίπτωση, θα ελεγχθεί για εξακρίβωση τήρησης του κανονισμού, το περιεχόμενο του σακιδίου ΟΛΩΝ των αθλητών στο σταθμό της Πετρόστρουγκας! Όσοι δεν θα μεταφέρουν (ή φορούν) μπουφάν στον εξοπλισμό τους, δεν θα επιτραπεί η συνέχιση της προσπάθειας στον αγώνα και θα καταχωρηθούν ως άκυροι. Η τελική απόφαση θα είναι γνωστή και θα ανακοινωθεί στους αθλητές που την Παρασκευή θα προσέλθουν για παραλαβή των αριθμών τους στη γραμματεία. Κατά τα λοιπά, ισχύει στο θέμα του εξοπλισμού ότι είναι ήδη γνωστό από τους κανονισμούς του αγώνα. 

4.    ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ : Συνεχίζονται εντατικά οι προσπάθειες για μεταφορά/αοστολή αναλώσιμων τροφοδοσίας στους διάφορους σταθμούς του αγώνα. Φέτος δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο σταθμό ΠΗΓΑΑΚΙ (Κ-54), ο οποίος θα αποτελέσει και τον κεντρικό σταθμό τροφοδοσίας, με εκείνον του Αγιάννη να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Περισσότερα στην τεχνική ενημέρωση το βράδυ της Παρασκευής. Ο πίνακας τροφοδοσίας δημοσιεύεται ήδη στη διεύθυνση  https://www.omt100.com/index.php?name=Content&page=trofodosia

5.    ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ : Η Γραμματεία στεγάζεται όπως και το 2012, στην περιοχή του Νερόμυλου, κάτω από το Parking του Λιτοχώρου, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το κεντρικότερο σημείο της κωμόπολης. Η επίδοση των αριθμών στους αθλητές, όπως και η παραλαβή των drop-bags θα γίνεται από τις 10 το πρωί της Παρασκευής μέχρι και τις 11 το βράδυ της ίδιας μέρας, μία μόλις ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα. Οι αθλητές πρέπει να φέρουν μαζί τους κάποιο στοιχείο ταυτοποίησης (αστυνομική ή άλλη ταυτότητα). Σακούλες και αριθμοί αθλητών δεν μπορούν να παραληφθούν από τρίτα πρόσωπα! 

6.    PASTA PARTY – POST RACE MEAL : Το προαγωνιστικό γεύμα θα δοθεί στο εστιατόριο ΓΑΣΤΡΟΔΡΟΜΙΟ στον κεντρικό δρόμο του Λιτοχώρου (Αγίου Νικολάου), την Παρασκευή από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το απόγευμα. Αντίστοιχα, το μεταγωνιστικό γεύμα θα προσφερθεί στο εστιατόριο SUNDAYS, την Κυριακή από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Δεν δίνεται δυνατότητα εναλλακτικής εξυπηρέτησης με αντιστροφή των ημερών στα δύο αυτά εστιατόρια, όπως επίσης, σε κάθε περίπτωση ο αθλητής θα πρέπει να παραδώσει τη σχετική κάρτα-πρόσκληση για να δικαιούται τα προαναφερόμενα γεύματα. Οι δύο κάρτες θα βρίσκονται στη σακούλα αθλητή, την οποία θα παραλάβουν οι αθλητές από τη Γραμματεία την Παρασκευή.

Νεότερο δελτίο με τις τελευταίες εξελίξεις θα εκδοθεί και το βράδυ της Τετάρτης

Λιτόχωρο, 2 Ιουλίου 2013

Από τη διοργάνωση του Olympus Mythical Trail