Τα τελευταία νέα από τον ΟΜΤ-2013, την Πέμπτη 4 Ιουλίου

ΚΑΙΡΟΣ : Οι αρχικά δυσοίωνες προγνώσεις του καιρού για το Σάββατο, είναι σήμερα μετριασμένες και ως προς την ένταση και ως προς τα φαινόμενα, γενικότερα. Οι εκτιμήσεις των ιστοσελίδων πρόγνωσης καιρού, ποικίλουν και διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους σε κάποιες περιπτώσεις! Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα παραμένει σταθερό, με εκκίνηση τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο. Σε κάθε περίπτωση όμως και καθώς οι προγνώσεις μεταβάλλονται συνεχώς, οι αθλητές θα ενημερώνονται και στη διάρκεια της Παρασκευής για τις νεότερες εξελίξεις

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ : Συνεχίζεται η διανομή και μεταφορά υλικών τροφοδοσίας στους 11 σταθμούς του αγώνα. Χθες Τετάρτη μεταφέρθηκαν υλικά για τους σταθμούς Μπιχτέσι, και Πηγάδι. Σήμερα παραδόθηκαν τα τελευταία υλικά τροφοδοσίας για Οροπέδιο και Πετρόστρουγκα ενώ θα παραδοθούν το απόγευμα τα υλικά για Μπάρα. Έχει ήδη τελειώσει η μεταφορά υλικών για Κορομηλιά και Τσουκνίδα. Αύριο Παρασκευή, θα μεταφερθούν τα υλικά τροφοδοσίας με μουλάρια στο Λιβαδάκι, στη δυσκολότερη ίσως αποστολή φορτίων σε ολόκληρη τη διαδρομή! Στη φετινή τροφοδοσία δόθηκε και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα φρούτα και στην ποικιλία νωπών κυρίως τροφών. Έχουν αγοραστεί και διανεμηθεί μερικές εκατοντάδες κιλά καρπουζιού, φρούτο που το 2012 κέρδισε τις προτιμήσεις των αθλητών του αγώνα.

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ : Απομένει η σηματοδότηση στα δύο κομβικά σημεία του Αγιάννη (Τρόχαλο και Ντελή), όπως επίσης και στην περιοχή Αγίων Αποστόλων και Μύλων-Λαμπάδας, στο Κ-99. Σήμερα το πρωί τελείωσε η σηματοδότηση στο τελευταίο χιλιόμετρο της διαδρομής (Λαμπάδα-Νερόμυλος) και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε σημεία που το 2012 δημιούργησαν πρόβλημα στους αθλητές, ειδικά όσους βρέθηκαν εκεί νύχτα. Το ίχνος του μονοπατιού φέτος στο τμήμα Μύλοι-Λαμπάδα-Νερόμυλος είναι εξαιρετικής ποιότητας, γεγονός που βοηθά στην ευχερέστερη κίνηση των αθλητών μέσα στο σκοτάδι.

Λιτόχωρο, 4 Ιουλίου 2013