Επιπλέον συμμετοχές στον ΟΜΤ-2015 για τους αθλητές του Rodopi Challenge

Συνεπής στην προ καιρού δήλωσή της, η διοργάνωση του ΟΜΤ επιβεβαιώνει τη εξαγγελία της για αποδοχή επιπλέον εγγραφών στον φετινό αγώνα, για αθλητές που θα συμμετάσχουν στο Rodopi Challenge (ROC), της 25ης Απριλίου. Έτσι, όσοι αθλητές θα τερματίσουν στο ROC σε επίδοση κάτω από 18 ώρες και πληρούν και το κριτήριο των 500 βαθμών, δικαιούνται να δηλώσουν συμμετοχή για τον ΟΜΤ-2015, στο διάστημα από 28 Απριλίου μέχρι και 3 Μαΐου. Η διευκόλυνση αυτή αφορά τόσο εκείνους που δεν είχαν το κριτήριο των 80Κ όσο και εκείνους που δεν συμπλήρωναν τους 500 βαθμούς μέχρι σήμερα ή ακόμα και εκείνους που δεν πληρούσαν κανένα από τα δύο προαναφερθέντα. 

Για λόγους δεοντολογίας και ισότιμης αντιμετώπισης, το μέτρο των επιπλέον συμμετοχών επεκτείνεται και σε εκείνους που μέχρι και τις 30 Απριλίου θα έχουν αποκτήσει σε άλλους αγώνες, πλην ROC, το ένα ή το άλλο ή και τα δύο κριτήρια ταυτόχρονα. Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρχει ποσοτικός περιορισμός στον αριθμό των αθλητών που θα γίνουν δεκτοί με αυτή τη ρύθμιση. Αιτήσεις συμμετοχής από αθλητές που πληρούν ήδη τα πιο πάνω δύο κριτήρια, δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές. 

Επιγραμματικά, οι όροι και προϋποθέσεις ισχύος της διευκόλυνσης είναι οι εξής: 

  1. Η μέχρι σήμερα απουσία του ενός ή και των δύο κριτηρίων (80Κ, 500β)
  2. Η υλοποίηση του απαιτούμενου κριτηρίου μέχρι τις 30.04.2015
  3. Η ολοκλήρωση του αγώνα (ROC ή άλλου) στα προβλεπόμενα από τον ΟΜΤ χρονικά όρια

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο αυτό, όπως και πέρυσι, εφαρμόζεται φέτος επειδή ελληνική διοργάνωση ultra ματαιώθηκε το 2014, στερώντας έτσι τη δυνατότητα απόκτησης κριτηρίου ή βαθμών από αθλητές που σκόπευαν να το χρησιμοποιήσουν για τη συμμετοχή τους στον ΟΜΤ. Εφόσον όλοι οι ελληνικοί αγώνες ultra πραγματοποιηθούν κανονικά φέτος, το μέτρο διευκόλυνσης δεν πρόκειται να ισχύσει και το 2016. 

Λιτόχωρο, 15.04.2014

Από τη διοργάνωση του ΟΜΤ