ΟΜΤ-2015 Η τελευταία ενημέρωση των αθλητών #1

Ένας μήνας έμεινε μέχρι τον φετινό, 4ο Olympus Mythical Trail (OMT) και η διοργάνωση επικοινωνεί με τους αθλητές που θα συμμετέχουν στις 4 Ιουλίου, προκειμένου να τους κρατά ενήμερους για σημαντικές λεπτομέρειες που αφορούν τον αγώνα και τη συμμετοχή τους. Θα ακολουθήσουν κι άλλες ενημερώσεις μέχρι την ημέρα που όλοι θα βρεθούμε στη γραμμή της εκκίνησης, ώστε όλοι να γνωρίζουν τις τελευταίες εξελίξεις και τις σημαντικές λεπτομέρειες, παραμονές του αγώνα.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ : Το μοναδικό αντικείμενο που είναι υποχρεωμένος να φέρει μαζί του ο κάθε αθλητής, είναι το αντιανεμικό μπουφάν, ως γνωστόν. Σύμφωνα με τους μέχρι σήμερα κανονισμούς, γίνεται έλεγχος σε ένα σημείο της διαδρομής, κάπου στο ξεκίνημα (Πετρόστρουγκα). Από φέτος, θα υπάρχει διπλός έλεγχος από τη διοργάνωση, έτσι ώστε όλοι οι αθλητές να είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν το μπουφάν από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό, για τη δική τους ασφάλεια! Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την αλλαγή, ο πρώτος έλεγχος θα γίνει στο Σταθμό της Κορομηλιάς (Κ-14) και ο δεύτερος στο Σταθμό του Αγιάννη (Κ-70). Κανένας αθλητής δεν μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα, εφόσον δεν φέρει μπουφάν αντιανεμικού τύπου! 

ΧΡΗΣΗ ΜΠΑΤΟΝ : Σύμφωνα με τους κανονισμούς, επιτρέπεται η χρήση μπατόν στον αγώνα, απαγορεύεται ωστόσο η χρήση τους στα πρώτα 5 χιλιόμετρα, μέχρι το Σταθμό του Σταυρού! Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν κλειστά (μαζεμένα) τα μπατόν, μέχρι τον πρώτο Σταθμό Υποστήριξης, στο Σταυρό (Κ-5), για λόγους ασφάλειας των άλλων συναθλητών τους, αφού ενδέχεται να προκληθούν τραυματισμοί, λόγω συνωστισμού, στο στενό και ανηφορικό μονοπάτι. Δεν θα επιτραπεί να μεταφερθούν από τους αθλητές μπατόν μη-πτυσσόμενα μέχρι το Σταυρό. Σε μια τέτοια περίπτωση, τη μεταφορά την αναλαμβάνει η ίδια η διοργάνωση, για λογαριασμό των αθλητών

ΕΠΑΘΛΑ: Τροποποιείται ο κανονισμός για τις απονομές επάθλων στους νικητές του αγώνα. Έτσι, καταργείται το έπαθλο στον νικητή της κατηγορίας «2» (40-49) τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, με το σκεπτικό ότι αθλητές αυτών των ηλικιών αποτελούν εν δυνάμει διεκδικητές της νίκης σε έναν ultra-trail αγώνα. Αντιθέτως, θεσμοθετεί την απονομή επάθλων στους τρεις πρώτους νικητές της κατηγορίας «3» (50-59) στους άνδρες (Μ3), με δεδομένη την παρουσία αυτής της κατηγορίας αθλητών στον ΟΜΤ και στις 4 χρονιές του αγώνα, η οποία αγγίζει πάντα το 20% του συνόλου, δημιουργώντας έτσι συνθήκες σοβαρού συναγωνισμού ανάμεσα στους αθλητές αυτών των ηλικιών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η τεχνική ενημέρωση των Ελλήνων αθλητών θα γίνει στις 8:00 το απόγευμα της Παρασκευής (παραμονή αγώνα) στον υπαίθριο χώρο της εκκίνησης-τερματισμού, στο Λάκκο. Σε περίπτωση βροχής, η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σε άλλο, στεγασμένο χώρο.

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ: Το μεγαλύτερο μέρος των μονοπατιών της διαδρομής του αγώνα, έχει φέτος συντηρηθεί και σηματοδοτηθεί. Απομένουν ελάχιστα τμήματα στα χαμηλότερα υψόμετρα και εκείνο της αλπικής περιοχής (Σκολιό-Αγιαντώνης-Μπάρα-Σκαμνιά), το οποίο θα συντηρηθεί λίγες ημέρες πριν τον αγώνα, δεδομένου του μεγάλου όγκου χιονιού αυτή την περίοδο στα μεγάλα υψόμετρα του Ολύμπου και ειδικά φέτος, εξαιτίας της παρατεταμένης διάρκειας των χειμωνιάτικων χιονοπτώσεων.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ: Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα χορηγούνται στους αθλητές κάψουλες της εταιρείας Saltstick σε 10 από τους 12 σταθμούς υποστήριξης του αγώνα (εξαιρούνται Σταυρός και Καστάνα). Κανένα άλλο ειδικό μέσο αναπλήρωσης ηλεκτρολυτών δεν θα χρησιμοποιηθεί από την πλευρά της διοργάνωσης. (σε επόμενη ενημέρωση θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα τροφοδοσίας του αγώνα)   

Σε λίγες ημέρες η επόμενη ενημέρωση 

Από την Οργανωτική Ομάδα

Λιτόχωρο, 06.06.2015