Τιμητική συμμετοχή ελίτ αθλητών στον “Salewa Olympus Mythical Trail”

Συνεχίζοντας την πολιτική για επιβράβευση της αριστείας, η διοργάνωση του “Salewa Olympus Mythical Trail” ανακοινώνει τη δυνατότητα τιμητικής συμμετοχής ελίτ Ελλήνων αθλητών στον αγώνα. Η επιβράβευση των ελίτ αθλητών ξεκίνησε από φέτος και παγιώνεται στο εξής στη διοργάνωση, για να στηρίζεται έμπρακτα η προσπάθεια των αθλητών που ξεχωρίζουν στην κορυφή. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη αποφασιστεί από τον προηγούμενο Ιανουάριο, ως κριτήριο της τιμητικής συμμετοχής ενός αθλητή ορίζεται μια ελάχιστη βαθμολογία από το σύστημα της ITRA. Στην περίπτωση του Mythical το όριο αυτό προσδιορίζεται για το 2019 στους 750 βαθμούς για τους άνδρες και στους 600 βαθμούς για τις γυναίκες. Οι βαθμολογίες αυτές ισχύουν για τις κατηγορίες L-XL-XXL (όχι για τον γενικό μέσο όρο) της ITRA, κάτι που αντιστοιχεί σε αγώνες από 80Κ και μεγαλύτερους. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα όρια, οι αθλητές/αθλήτριες που δικαιούνται την τιμητική τους συμμετοχή στον φετινό Mythical που θα πραγματοποιηθεί 5-7 Ιουλίου είναι οι εξής (αλφαβητικά) :

Γυναίκες (4) : Μαντά Γεωργία, Μπίκα Δήμητρα, Τζιατζιά Γλυκερία, Τσέκοσκα Κατερίνα 

Άνδρες (13) : Ανδρούτσος Θωμάς, Αρκουμάνης Θεοφάνης, Γιαννόπουλος Κώστας, Ζησιμόπουλος Φώτης, Θεοδωρακάκος Δημήτρης, Καλαμπούκας Χάρης, Καλοφύρης Νίκος, Κουρκουρίκης Γιάννης, Μαυρογιάννης Παύλος, Νούλας Βαγγέλης, Παπαηλίας Γιάννης, Σελέτης Δημήτρης, Φωτιάδης Αλέξανδρος  

Η θέσπιση του μέτρου από την πλευρά της διοργάνωσής μας φιλοδοξεί να δημιουργήσει κίνητρα στους αθλητές για να βελτιώσουν το επίπεδό τους αλλά και στους διοργανωτές να συμπεριλάβουν τους αγώνες τους στην ITRA ώστε να ενθαρρύνουν τους αθλητές τους να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους εκεί, άρα και την αξιολόγησή τους από τη Διεθνή Ομοσπονδία. Όσο περισσότεροι αγώνες συνδέονται με το συγκεκριμένο οργανισμό, τόσο αυξάνεται και ο αριθμός των αθλητών που βαθμολογούνται, άρα και αποκτούν το δικαίωμα να καρπωθούν τα οφέλη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Αξίζει να αναφερθεί, πως το σύστημα αξιολόγησης της ITRA είναι το πλέον αντικειμενικό και αντιπροσωπευτικό διεθνώς, καθώς βασίζεται στις επιδόσεις των αθλητών και όχι στη σειρά κατάταξής τους! Οι κατάλογοι της ITRA περιλαμβάνουν αυτή τη στιγμή πάνω από 1,3 εκατομμύρια αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο!  

Οι σχετικοί πίνακες της ITRA με τη βαθμολογία των αθλητών βρίσκεται εδώ https://itra.run/page/cltitra/ip.html (διαθέσιμος μόνο σε μέλη)  

Ο τρόπος υπολογισμού της βαθμολογίας από την ITRA βρίσκεται εδώ https://itra.run/page/269/FAQ_scores_and_Performance_index.html

Όσοι από τους αθλητές που προαναφέρθηκαν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον φετινό αγώνα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη διοργάνωσή μας μέχρι τις 31 Μαΐου. Αντίστοιχη ρύθμιση θα ανακοινωθεί προσεχώς και για το Lost Trail.

Από τη διοργάνωση

 

Λιτόχωρο, 16.04.2019