Τα οριστικά αποτελέσματα του Mythical 2023

Δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, τα τελικά αποτελέσματα του φετινού 12ου “Salewa Olympus Mythical Trail”. Στον αγώνα φέτος, πήραν εκκίνηση 149 αθλητές 17 εθνικοτήτων, από τους οποίους τερμάτισαν εμπρόθεσμα οι 88, ήτοι ποσοστό 59%. Ο νικητής του αγώνα πέτυχε επίδοση 16:24:52 και ο τελευταίος αθλητής, που έκλεισε τον αγώνα, 33:59:56, με χρονικό όριο τις 34:00 ώρες.
Τα αποτελέσματα έχουν ήδη αποσταλεί στην ITRA προς βαθμολόγηση, η οποία θα υλοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Σημειώνεται πως μέχρι 30 από τους 88 αθλητές που τερμάτισαν τον φετινό Mythical αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής στο Tor des Geants του 2024, ξεπερνώντας τη διαδικασία κλήρωσης (το πλεονέκτημα χαρακτηρίζεται από χρονική προτεραιότητα των πρώτων 30 που θα το διεκδικήσουν). Ως γνωστόν, ο Mythical συμμετείχε φέτος στον κύκλο αγώνων του TORX experience, o οποίος και προσφέρει αυτό το πλεονέκτημα στους αθλητές των αγώνων-μελών του. Επίσης, όσοι αθλητές πέτυχαν επίδοση γρηγορότερη των 28 ωρών, αποκτούν κριτήριο συμμετοχής στον αγώνα Western States Endurance Run.
 
Η καθυστέρηση των 4 ημερών για τη δημοσιοποίηση των οριστικών αποτελεσμάτων του αγώνα, οφείλεται στις προσπάθειες διασταύρωσης των δεδομένων από το σύστημα tracking που χρησιμοποιήθηκε.
 
Η διοργάνωση ευχαριστεί τους αθλητές που τίμησαν με την παρουσία τους τον φετινό αγώνα, όπως επίσης και τους δεκάδες εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για ένα πετυχημένο γεγονός.