Σύντομα νέα για τη διοργάνωση του Olympus Mythical Trail 2013

22.04.2013 > ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 10 ΜΑΪΟΥ: Ενημερώνονται οι αθλητές που δεν ανταποκρίθηκαν οικονομικά μέχρι σήμερα για τη συμμετοχή τους στον φετινό Olympus Mythical Trail, ότι παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαΐου. Μετά από αυτή την ημερομηνία δεν πρόκειται να δοθεί καμία άλλη παράταση, η οποία δίνεται ως μια ακόμα, τελευταία, διευκόλυνση για τους αθλητές του αγώνα, με τη συναίσθηση των δύσκολων ημερών που όλοι διανύουμε. Ο λογαριασμός κατάθεσης είναι ο 5281-056925-144 (IBAN GR2401722810005281056925144) στην Τράπεζα Πειραιώς και δικαιούχος η διοργανώτρια εταιρεία Adventure Zone. Το τίμημα συμμετοχής είναι 90 ευρώ και η κατάθεση θα πρέπει να συνοδεύεται από το όνομα του αθλητή τον οποίο αφορά. Ευχαριστούμε όλους όσους εκδήλωσαν την επιθυμία συμμετοχής στον φετινό Olympus Mythical Trail.

09.03.2013 > ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ (1668-1921): Η διοργάνωση του ΟΜΤ θεωρώντας σημαντική την πολύπλευρη ενημέρωση των επισκεπτών και αθλητών του αγώνα, για κάθε θέμα που αφορά τον Όλυμπο, παρουσιάζει ένα λεπτομερές χρονολόγιο της εξερεύνησης του Ολύμπου. Η υπόθεση της εξερεύνησης του σπουδαιότερου ελληνικού βουνού, ξεκίνησε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και διήρκεσε περίπου τρεις αιώνες! Λίγο μετά την κορύφωσή της, ήρθε και η κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής του Ολύμπου (1913) και η περίοδος της εξερεύνησης έκλεισε τυπικά το 1921 με την κατάκτηση και της τελευταίας απάτητης κορυφής της (Στεφάνι). Το συμπέρασμα που προκύπτει από την λεπτομερή εξέταση αυτής της ιστορικής περιόδου, είναι πως ο Όλυμπος αποτελούσε πάντα ένα βουνό με ιδιαίτερη σημασία για πολλούς περισσότερους ανθρώπους, πέρα από τα στενά γεωγραφικά του όρια και πέρα από την λατρευτική του χρήση που τον χαρακτήριζε από την αρχαιότητα. Εντυπωσιακές είναι οι προσπάθειες ξένων περιηγητών που έφτασαν ως τους πρόποδες του Ολύμπου, με την κρυφή ελπίδα ότι θα φτάσουν μέχρι τη μυθική κατοικία των θεών. Παρά το γεγονός ότι μοιάζει υπερβολή το ότι κάποιοι προσπαθούσαν να εξερευνήσουν ένα ελληνικό βουνό, όμως οι μαρτυρίες που έμειναν καταγεγραμμένες, το αποδεικνύουν. Με αφορμή τα 100 χρόνια από την πρώτη καταγεγραμμένη ανάβαση, ο ΟΜΤ δημιουργεί αυτό το χρονολόγιο και το αφιερώνει στην επέτειο. Διαβάστε το χρονολόγιο εδώ

19.02.2013 > ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΟΜΤ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Ενημερώνεται το αθλητικό κοινό του ελληνικού ορεινού τρεξίματος ότι ΔΕΝ θα δοθεί καμία παράταση στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής του Olympus Mythical Trail (OMT), η οποία όπως ανακοινώθηκε πριν το άνοιγμα των εγγραφών, λήγει τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου. Έτσι, όσοι ενδιαφέρονται ακόμα να συμμετάσχουν στον φετινό αγώνα, θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν συμμετοχή τις επόμενες 10 ημέρες! Η απόφαση για την μη παράταση της διαδικασίας είναι δεδομένη και συνδέεται με λόγους αρχής της διοργάνωσης, η οποία θεωρεί ότι η συνέπεια στις δεσμεύσεις και τους κανονισμούς που τίθενται, είναι από τις πρωταρχικές αρχές που πρέπει να την χαρακτηρίζουν. Οι διοργανώσεις αγώνων κρίνονται όχι μόνο για την ποιότητα του έργου τους αλλά και από τη συνέπεια τους. Και ως συνέπεια, η διοργάνωση του ΟΜΤ θεωρεί και την τήρηση των κανονισμών αλλά και των χρονοδιαγραμμάτων, παρά το γεγονός ότι αυτά τα τελευταία θεωρούνται ελάσσονος σημασίας και συχνά καταστρατηγούνται από τους ίδιους τους διοργανωτές των αγώνων. Στο πλαίσιο της τήρησης των ηθικών κανόνων, και ανεξάρτητα με το πλήθος των αιτήσεων που θα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2013, δεν πρόκειται να δοθεί καμία απολύτως παράταση στη διαδικασία. Εξάλλου το διάστημα των δύο μηνών ήταν επαρκέστατο για όλους τους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους αθλητές, για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους. Αυτή η απόφαση καλύπτει κανονιστικά το σύνολο των αθλητών που θεωρούνται κάτοικοι Ελλάδας, ακόμα και τους τιμώμενους αθλητές (νικητής/νικήτρια 2012). Για τους μη κατοίκους, η διαδικασία θα συνεχιστεί σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στους φετινούς κανονισμούς. Η διοργάνωση του ΟΜΤ ευχαριστεί τους 140 και πλέον αθλητές που εκδήλωσαν μέχρι σήμερα έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και αναμένει μέχρι τις 28/2 όσους ενδιαφέρονται αλλά δεν έχουν πάρει ακόμη τις οριστικές τους αποφάσεις.

09.02.2013 > ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΜΤ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ : Συνδράμοντας την προσπάθεια των αθλητών που θα συμμετάσχουν στον φετινό αγώνα της 6ης Ιουλίου ώστε να επιβαρυνθούν με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος, η διοργάνωση του ΟΜΤ εξασφάλισε χαμηλό τίμημα μετακίνησης για τους πολυάριθμους αθλητές που προέρχονται από την Αθήνα. Ο ΟΜΤ ήρθε σε συνεννόηση με τα ΚΤΕΛ Πιερίας και εξασφάλισε τιμή μετακίνησης περίπου 25 ευρώ στο δρομολόγιο Αθήνα – Λιτόχωρο – Αθήνα (το κανονικό εισιτήριο με επιστροφή τιμάται 40 ευρώ). Αφετηρία και τερματισμός των δρομολογίων στην Αθήνα, θα είναι ο Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων στον Κηφισό. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει αναχώρηση από Αθήνα το απόγευμα της Πέμπτης και επιστροφή το βράδυ της Κυριακής. Με το ειδικό αυτό δρομολόγιο μπορούν να ταξιδέψουν και συνοδοί των αθλητών, χωρίς περιορισμό. Η διαδικασία θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα και περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία θα ανακοινωθούν μέχρι τότε. Ο συγκεκριμένος τρόπος μετακίνησης προσφέρει εξοικονόμηση πόρων, κυρίως χρηματικών. Παράλληλα με το θέμα της μετακίνησης, η διοργάνωση πραγματοποιεί επαφές για εξασφάλιση χαμηλού τιμήματος διαμονής σε παραθαλάσσιο ή και ορεινό camping, σε μικρή απόσταση από το Λιτόχωρο και σύντομα θα υπάρξουν νεότερα και στο θέμα αυτό.