Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα του ΟΜΤ-2013

Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα του φετινού Olympus Mythical Trail, τα οποία και δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Το πρόβλημα που οδήγησε στην καθυστέρηση αυτή, ανέκυψε μετά την ημίωρη διακοπή του αγώνα στην περιοχή του Οροπεδίου, λόγω μειωμένης ορατότητας. Η διακοπή αυτή επιβάρυνε τις επιδόσεις περίπου 20 αθλητών. Σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό, οι συγκεκριμένοι αθλητές πιστώθηκαν με το χρόνο που αναγκάστηκαν να παραμείνουν αδρανείς στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκαλος» μέχρι την επανεκκίνηση του αγώνα. Η τροποποίηση των τελικών επιδόσεων αυτών των αθλητών επηρέασε όπως ήταν λογικό και την τελική κατάταξη του αγώνα.

Φέτος, δεύτερη χρονιά της διοργάνωσης του ΟΜΤ, τερμάτισαν οι 79 από τους 120 αθλητές που πήραν εκκίνηση, ποσοστό 66%. Ο φετινός νικητής του αγώνα, Χρήστος Μαυρίκιος, κατέρριψε κατά 22 λεπτά την καλύτερη επίδοση του πρώτου αγώνα, αν και οι συνθήκες μειωμένης ορατότητας στέρησαν τόσο από τον ίδιο όσο και από άλλους αθλητές που πρωταγωνίστησαν, μια ακόμα καλύτερη επίδοση. Η συνολική μέση επίδοση φέτος, έφτασε στις 23:21 ώρες, βελτιωμένη κατά 58 λεπτά από το 2012. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι αν και το ανανεωμένο όριο εγκυρότητας έφτανε στις 28 ώρες, δόθηκε παράταση μιας ώρας λόγω των δυσμενών συνθηκών και της πρόσκαιρης διακοπής του αγώνα.

Διάφοροι στατιστικοί πίνακες που σχετίζονται με τις επιδόσεις των αθλητών, δημοσιεύονται ήδη στην ιστοσελίδα του ΟΜΤ, στην ενότητα «Ιστορία», στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.omt100.com  Τα εκτυπώσιμα διπλώματα θα είναι διαθέσιμα διαδικτυακά από τις αρχές Αυγούστου. Ανακοίνωση για τη διοργάνωση του 2014 θα εκδοθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου. Η διοργάνωση θα επανέλθει τις προσεχείς ημέρες με τον οικονομικό απολογισμό της διοργάνωσης.

Η οργανωτική ομάδα του ΟΜΤ ευχαριστεί για μια ακόμα φορά τους αθλητές και τους εθελοντές του φετινού αγώνα, οι οποίοι έδωσαν αξία με την παρουσία και τη συμμετοχή τους sτο γεγονός.

Από τη διοργάνωση του Olympus Mythical Trail

Λιτόχωρο, 22.07.2013